Siste kommentarer
til våre nyhetssaker:

Berit
Erik Evjen Høyvik
Jon Olav
Elin
Øyvind Neeraas
Orkdal
 
Ledig
 


Pass på barna!

Skrevet 28.06.2009 21:31 - Nyheter

Nå må vi beskytte oss mot sola! Kombinasjon av strålende vær, høy sol og lite ozon gir langt høyere UV-indeks enn vanlig, advarer Kreftforeningen.

 

Faren for solforbrenning er nå ekstra stor. Det er strålende sol i store deler av landet og solen står på sitt høyeste. Når det i tillegg meldes om lave ozonverdier, vil UV-indeksen bli høy, for eksempel ventes det opp mot 7 i Sør-Norge denne helga. Dette gir sterkere UV-stråling enn vanlig, og betyr at det er ekstra viktig å beskytte seg i sola. Særlig viktig er det å beskytte barn og unge, skriver kreftforeningen.no

Hvordan beskytte seg?

Sørg for solebeskyttelse for deg og barna. Midt på dagen mellom 12 og 15 er det viktig å ta noen pauser fra sola. Bruk hodeplagg, solbriller og smør med solkrem med høy faktor (minst 15). Barn bør ha på seg litt klær i sola midt på dagen. Et godt tips er at klær med farge gir bedre beskyttelse enn hvite.

Må beskytte oss mer

Nesten 90 prosent av norske ungdommer har blitt røde i sola det siste året, de fleste over fem ganger, viser en undersøkelse utarbeidet av TNS Gallup for Kreftforeningen og Strålevernet. Det ser ut til at ungdom tar etter foreldrenes solvaner og beskytter seg for lite.

 

Økt kreftfare

Solforbrenning, særlig når du er barn, øker faren for hudkreft. Risikoen øker også jo mer du soler deg. Føflekkreft er den farligste typen hudkreft. Den rammer også unge voksne. At Norge ligger på hudkrefttoppen i verdenssammenheng er foruroligende. Risikoen for hudkreft reduseres kraftig ved å beskytte seg i sola.

 

Tidlige rynker

Den vanligste effekten av overdreven soling er solskader i huden og at du får rynker tidligere. Disse hudskadene kan ikke repareres, så det er lurt å være føre-var.

 

AL

 


Til toppen

Del denne artikkelen på 
Legg til kommentar


Navn:
Kontaktinformasjon
Kontroll: Skriv inn tegnene Skriv inn tegnene du ser i bildet for godkjennelse.
kommentar:
 
For å unngå publisering av støtende innhold, har vi nå innført godkjenning av kommentarer.

De blir nå lest, før de blir godkjent og publisert. Vi leser igjennom jevnlig og publiserer godkjente kommentarer så fort vi kan.T2 Regnskap AS - Alt innen regnskapstjenesterTa kontakt på: