Siste kommentarer
til våre nyhetssaker:

Berit
Erik Evjen Høyvik
Jon Olav
Elin
Øyvind Neeraas
Orkdal
 
Ledig
 


Billigbriller banker merkebriller i test

Skrevet 01.07.2009 08:23 - Nyheter

Et par solbriller fra Dior koster 3.350 kroner, men klarer seg dårligst i en synstest. Det er grotesk, mener det danske Forbrugerrådet.

 

Christin Hansen og Hanne Fossum har valgt den billige løsningen. - H&M eller Nille er plassen, forteller Hanne. Her på Gran Canaria.

 

Skal man velge H&M`s solbriller til 79,95 kroner eller modellen fra Dior som koster 41 ganger mer?

 

- Det kommer an på om man går etter de gode glassene eller det moderne look, sier optiker Bjarne Hansen fra Danmarks Optikerforening og redaktør av fagbladet Optikeren til det danske nettstedet 24.dk.

 

Hansen har funnet ut at et par briller til 80 kroner hos H&M er langt bedre å se igjennom enn dyre Dior-briller

 

Dårlig sikt

Optikeren har testa sju par solbriller, og er ikke i tvil om at han vil velge billigbriller framfor enkelte merkebriller.

 

- En ser ikke ordentlig klart gjennom glassene i Dior-brillene. Dermed blir man trøtt etter en halvtime med brillene på, sier han.

 

Hansen undrer seg over at produsentene ikke setter bedre glass i dyre solbriller. Ifølge optikeren koster det ikke all verden å lage brukbare glass.

 

- Når solbrillene kommer opp i flere tusen kroner, er det mest innfatninga man betalar for. Brillene vil ikke alltid bestå en kvalitetstest av glassene, seier han.

 

Ray-Ban vinner
Vinner av synstesten er Ray-Ban-solbriller til 1.200 kroner, som i motsetning til solbrillene fra blant annet Dior gjengir bokstavene på synstavlen i en sysnstes helt klart.

 

AL


Til toppen

Del denne artikkelen på 
Legg til kommentar


Navn:
Kontaktinformasjon
Kontroll: Skriv inn tegnene Skriv inn tegnene du ser i bildet for godkjennelse.
kommentar:
 
For å unngå publisering av støtende innhold, har vi nå innført godkjenning av kommentarer.

De blir nå lest, før de blir godkjent og publisert. Vi leser igjennom jevnlig og publiserer godkjente kommentarer så fort vi kan.T2 Regnskap AS - Alt innen regnskapstjenesterTa kontakt på: