Siste kommentarer
til våre nyhetssaker:

Berit
Erik Evjen Høyvik
Jon Olav
Elin
Øyvind Neeraas
Orkdal
 
Ledig
 


Fiskespisere får flatere mage

Skrevet 19.08.2009 14:22 - Livsstil

Fiskeproteiner reduserer bukfett, ifølge ny norsk studie

 


Fisk gunstig for flat mage.

 

Ny norsk forskning viser at hydraliserte proteiner i fisk er med på å reduserer fedme, særlig rundt magen.

 

Det viser laboratorietester på rotter ved Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES), melder matportalen.no.

 

Overvekt er et økende problem nasjonalt og internasjonalt, men kan forebygges, blant annet gjennom et balansert kosthold. Her har fisk og annen sjømat en naturlig plass.

 

Forskning på rotter viser at når melkeproteinet i fôret erstattes med hydrolyserte fiskeproteiner øker innholdet av gallesyrer i kroppen og rottene utvikler mindre fettvev, spesielt i buken (abdomen). Nå forsøker NIFES å finne de bakenforliggende mekanismene til dette.

 

 

- Nye resultater viser at kilden til de hydrolyserte proteinene, og hvilken oppbygning de har, kan påvirke produksjonen av gallsyrer i kroppen, og dermed utviklingen av fedme, sier Bjørn Liaset, forsker ved NIFES i Bergen.

 

Vil forske videre

En av de gallesyrenes viktigste oppgaver er å dele store fettdråper i tarmen opp i mindre dråper og gjør dem lettere å fordøye. I tillegg virker gallesyrer som et signalstoff, som påvirker omsetningen og forbrenningen av fett.

 

- Gallesyrer øker fettforbrenningen i fettvev, noe som kan bidra til å motvirke fedme, sier Liaset til Matportalen.no.

 

AL

 

 


Til toppen

Del denne artikkelen på Det der kan farsken mæ ikke værra riktig nei, et no fort opp en laks te meddan men maggan bli no ikke nå flatar nei. Mulig æ kunna stoppa etter halve laksen eller enda mindre kanskje, har vel verka da tenke æ


 Skrevet av: Morten med kroppen


Har spist sundt siden æ fikk bestæm sjøl æ å har verre slank helt te 2009. No ese æ ut roinnt live. Må værra røykeslutt og alderstillegg de da vettu. D e væl itj te å unngå for æ e no hyper å men bynne å dræg på åran sjø. Men e sterk som en bjønn og V Æ L D I positiv læll.


 Skrevet av: magedanserinna fra SolliaLegg til kommentar


Navn:
Kontaktinformasjon
Kontroll: Skriv inn tegnene Skriv inn tegnene du ser i bildet for godkjennelse.
kommentar:
 
For å unngå publisering av støtende innhold, har vi nå innført godkjenning av kommentarer.

De blir nå lest, før de blir godkjent og publisert. Vi leser igjennom jevnlig og publiserer godkjente kommentarer så fort vi kan.T2 Regnskap AS - Alt innen regnskapstjenesterTa kontakt på: