Siste kommentarer
til våre nyhetssaker:

Berit
Erik Evjen Høyvik
Jon Olav
Elin
Øyvind Neeraas
Orkdal
 
Ledig
 


20-åring mister lappen etter festing

Skrevet 01.09.2009 00:47 - Nyheter

Regjeringsadvokaten gir politiet i Egersund medhold i at festing og høy musikk gir grunnlag for å frata en 20-åring førerkortet i tre år, melder HegnarOnline.

 

Etter først bot og advarsel og senere beslag av stereoanlegg som følge av gjentatte klager, valgte politiet i Egersund i april å frata en 20-åring førerkortet for tre år.

 

– At en 20-åring spiller høy musikk og tar seg en fest i helgene er helt normalt. En ting er å ta lappen fra alkoholikere som flere ganger i uken er overstadig beruset i arbeidstiden. Dette er noe helt annet; en ung mann som tar seg en fest en fredag- eller lørdagskveld, sier advokaten.

 

Mandag kom tilsvaret fra regjeringsadvokaten, som mener politiet hadde rett til å ta fra 20-åringen førerkortet i tre år for å ha spilt høy musikk og festet, melder TV 2.

 

I politiets begrunnelse heter det også at 20-åringen er observert beruset i sentrum, men han har aldri vært innbrakt av politiet. Politiet mener at det ikke trenger å være trafikkrelaterte forhold for at kravet om at vandel og edruelighet må være i orden skal komme opp til vurdering.

 

Saken skal avgjøres i Dalane tingrett i løpet av høsten. I mellomtiden kan imidlertid 20-åringen kjøre bil og skjøtte sitt virke som anleggsmaskinsjåfør, avslutter økonomiavisa.

 


Til toppen

Del denne artikkelen på så jævla hånat.. d må vær låv å ta sæ ei fyllhælg.men å mest lappen får å gjør d ? fyfaan.. låven e helt på tryne


 Skrevet av: HÅKON JØREN


Nei, låven står bortom mastu, badstu. Masturbasjon, en arti tradisjon.


 Skrevet av: Drengen


Håkon Jøren bør også merke seg at å spille høy musikk kan føre til førerkort tap. Å få ha førekort er en tillit samfunnet gir dere hvis dere følger loven. Det er ikke noe dere har rett til, eller krav på.


 Skrevet av: Hei Håkon J


Fra org.artikkel som nabonytt.no har valgt å ikke linke til: "Etter først bot og advarsel og senere beslag av stereoanlegg som følge av gjentatte klager, valgte politiet i Egersund i april å frata en 20-åring førerkortet for tre år. " når bot, advarsel og beslag ikke hjelper er førerkortbeslag enda et virkemiddel. Neste alternativ er vel fengsling. Litt vel mye redaksjonelle friheter som nabonytt har tatt seg her... :-)


 Skrevet av: Morten


Det har så seg nå slik engang at dette her er et klart brudd på den norske rettsstatens prinsipper. Hva er det neste? Skal leger miste legelisensen for å bli observert beruset og spille høy musikk? Skal en elektriker miste sin sertifisering fordi han blir tatt med et ulovlig rusmiddel? Å frata noen et førerkort for alt annet enn trafikkrelaterte brudd er et soleklart brudd på dagens rettssystem. Ab Absurdum!


 Skrevet av: Leirbag


Vel mye redaksjonelle friheter? Kilde er jo oppgitt, må man skrive av ordrett også dersom man henviser til en artikkel?


 Skrevet av: Mortiss


Trudd man mista førerkorte når man gjor brudd på lova og regla i trafikken æ... Står jo ingenting om at denj hær pærson kjørt i berusa tilstand! Kan jo fortsatt drikk og fæst så læng nånn andre kjøre, så ka oppnår dæm me å fratan førerkortet..? For å vis makt?


 Skrevet av: Hm..


Samfunnet trenger ikke å vise makt, men har skrevet strenge lover som regulerer for hva vi som borgere får tillit til å gjøre. Skal vi ferdes etter veiene med motoriserte kjøretøy må vi vise at vi er modne nok for dette. At vi har kjør opp er ikke noe bevis på at vi er modne nok. At noen av oss til stadighet er beruset og forstyrrer den vanlige ro og orden beviser det motsatte, og samfunnet fratar oss den tiliten vi fikk med førerkortet. Derfor drikk med måte, kjør fornuftig og vis respekt for alle andre, spesielt i trafikken.


 Skrevet av: Læænsmannen


Kanj jo hend denj pærson hær va en eksemplarisk bilfører, men en idiot i fylla! Har folk skoilla blitt fratatt lappen for å vær dum og korttænkt i fylla, kjenne æ mang som har verre kortløs.


 Skrevet av: Jaha!Legg til kommentar


Navn:
Kontaktinformasjon
Kontroll: Skriv inn tegnene Skriv inn tegnene du ser i bildet for godkjennelse.
kommentar:
 
For å unngå publisering av støtende innhold, har vi nå innført godkjenning av kommentarer.

De blir nå lest, før de blir godkjent og publisert. Vi leser igjennom jevnlig og publiserer godkjente kommentarer så fort vi kan.T2 Regnskap AS - Alt innen regnskapstjenesterTa kontakt på: