Siste kommentarer
til våre nyhetssaker:

Berit
Erik Evjen Høyvik
Jon Olav
Elin
Øyvind Neeraas
Orkdal
 
Ledig
 


Reinsjakta i full gang

Skrevet 01.09.2009 17:03 - Livsstil

Reidar Melby jaktet villrein i Kvikne-fjella forrige uke

 


Pust i bakken: Reiar og jaktkompisen ser fortsatt ingen rein.

Høst er tid for blant annet storvilltjakt. Fra 20. august til 1. oktober jaktes det villreinen i Norge. Rundt 7.850 jegere jaktet i fjor rein, selve urdyret i norsk fauna.

 

Nabonytt har fått tilgang på noen flotte jaktbilder fra Kvikne forrige uke. Buviking Reidar Melby og jaktkomkameraten hadde finjustert kikkertsiktet og ladet opp børsa med sikte for reinsdyrstek:

 


To reinsdyr dukker plutselig opp i horisonten...

 


- Her er jeg ivrig!

 


Dyra nærmer seg. Det er klart for felling. Pulsen øker voldsomt...

 


Ei simle er felt, og jegeren er ikke lite stolt!

 

Info om reinsjakta

 

I alt 5.155 villrein ble felt under jakta i fjor av en kvote på 9.380 dyr. Fortsatt er det Hardangervidda som gjør at fellingstallene er langt lavere enn tidligere, melder Statistisk sentralbyrå .

 

Rondane villreinområde hadde det høyeste fellingstallet i fjor, som året før. I alt ble 868 dyr felt i 2008, som er på nivå med øret før. Forollhogna var nest størst med 796 felte dyr, en økning på 144 dyr fra året før.

 

Overvåking og forskning på rein

Villreinen i Norge er unik i Europeisk sammenheng, og Norge forvalter mesteparten av den gjenlevende Europeiske villreinen. Derfor er arten en spesiell ansvarsart for Norge, og det legges ned betydelige ressurser i å overvåke bestandene og forske på arten, skriver Vi Menn.

 

AL

 


Til toppen

Del denne artikkelen på Flinke pappan min. Han å gubben skaø et kvarsitt dyr. Pappa ei simle å gubben min en kalv. Det va to slitene kara som kom hjæm på kvelden ja. Men no e det my go mat i frysarn


 Skrevet av: ToveLegg til kommentar


Navn:
Kontaktinformasjon
Kontroll: Skriv inn tegnene Skriv inn tegnene du ser i bildet for godkjennelse.
kommentar:
 
For å unngå publisering av støtende innhold, har vi nå innført godkjenning av kommentarer.

De blir nå lest, før de blir godkjent og publisert. Vi leser igjennom jevnlig og publiserer godkjente kommentarer så fort vi kan.T2 Regnskap AS - Alt innen regnskapstjenesterTa kontakt på: