Siste kommentarer
til våre nyhetssaker:

Berit
Erik Evjen Høyvik
Jon Olav
Elin
Øyvind Neeraas
Orkdal
 
Ledig
 


Sjeføkonom: - Bind renta

Skrevet 07.09.2009 09:39 - Økonomi

 

Sjeføkonom Frank Jullum i Fokus Bank anbefaler å binde renten.

 

Sentralbanksjef Svein Gjedrem mener at å velge bort fastrente er det samme som å gamble med økonomien. Som følge av utspillet etter rentemøtet i august, har Postbanken fått flere henvendelser, skriver Finansavisen.

 

- For et par uker siden da Gjedrem gikk ut og anbefalte folk å binde renten, merket vi en viss pågang. Etterspørselen er større nå enn for samme periode i fjor. Andelen fastrentelån har økt med 1 prosent det siste året og utgjør nå 4 prosent av lånene vi tilbyr, sier informasjonssjef i Postbanken, Kristin Paus.

 

Ifølge avisen mener sjeføkonom Frank Jullum i Fokus Bank det er generelt et godt råd å binde renten.

 

- Det er spesielt at så mange husholdninger i Norge velger flytende rente med 20-25 års nedbetaling. Det strider mot enhver finansteori. Man skal ha gode grunner og god likviditet dersom man ikke velger å binde hele eller deler av lånet, sier Jullum.

 

- Det er ikke så billig å binde som det var i våres, men vi sier til våre kunder at det fortsatt ikke er for sent, fortsetter han.


AL

 


Til toppen

Del denne artikkelen på 
Legg til kommentar


Navn:
Kontaktinformasjon
Kontroll: Skriv inn tegnene Skriv inn tegnene du ser i bildet for godkjennelse.
kommentar:
 
For å unngå publisering av støtende innhold, har vi nå innført godkjenning av kommentarer.

De blir nå lest, før de blir godkjent og publisert. Vi leser igjennom jevnlig og publiserer godkjente kommentarer så fort vi kan.T2 Regnskap AS - Alt innen regnskapstjenesterTa kontakt på: