Siste kommentarer
til våre nyhetssaker:

Berit
Erik Evjen Høyvik
Jon Olav
Elin
Øyvind Neeraas
Orkdal
 
Ledig
 


Skaun må kutte

Skrevet 10.09.2009 10:03 - Nyheter


Latteren sitter nok ikke like løst når rådmann Katrine Lereggen og Ordfører Jon P Husby skal sy sammen kommune-budsjettet for 2010.

 

For at Skaun kommune skal komme i balanse med 2010-budsjettet, må det kuttes med hele 4,4 millioner kroner, melder Sør-Trøndelag.

 

- Det er i hvert fall ingen vits å komme med noen plussforslag i denne situasjonen, sa rådmannen til orkdalsavisa da hun onsdag overfor formannskapet presenterte de økonomiske utfordringene Skaun må handskes med de neste åra.

 

Kommunen vil få et driftsunderskudd på 4,4 millioner kroner i utgangen av 2010 om de viderefører dagens driftsnivå.

 

Tiltak

Kommunen har en anstrengt økonomi med svært store lån. Men ifølge Lereggen ser det ut til at Skaun klarer å gå i null. Da er så og si alle fond tømt. Ønskedrømmen for politikerne er midlertidig at budsjettet hvert år skal gå med 3 prosent pluss, som vil gi et overskudd på 9,6 millioner.

 

Men nå er det først og fremst tiltak for å få neste års budsjett til å gå i balanse som gjelder: Avvikling av nattevakta på Vennatunet, endringer på dagsenteret for psykisk utviklingshemma og treffstedet for psykiatriske pasienter og mulige nedleggelse av kommunale tilbud, er bare noen av forslaga som står på den lange kuttlista, skriver Sør-Trøndelag.

 


Planlegginga av utbygginga av Børsa skole er satt på vent.

 

Eiendomskatten

Politikerne har vedtatt å fase ut eiendomsskatten i 2011. - Og det skal vi gjøre, for så langt ligger det fast, sier ordføreren til ST på spørsmål om dette vil la seg gjøre i forhold til den anstrengte økonomien.

 

Nabonytts spådom er at denne skatten vil overleve utover hva som er vedtatt, selv om mange politikerne vil love noe annet før kommunevalget i 2011...

 

AL

 


Til toppen

Del denne artikkelen på æ sei bare det at æ gla for at æ ha flytta fra derre kommunen for læng sia.


 Skrevet av: vigdis SchevikLegg til kommentar


Navn:
Kontaktinformasjon
Kontroll: Skriv inn tegnene Skriv inn tegnene du ser i bildet for godkjennelse.
kommentar:
 
For å unngå publisering av støtende innhold, har vi nå innført godkjenning av kommentarer.

De blir nå lest, før de blir godkjent og publisert. Vi leser igjennom jevnlig og publiserer godkjente kommentarer så fort vi kan.T2 Regnskap AS - Alt innen regnskapstjenesterTa kontakt på: