Siste kommentarer
til våre nyhetssaker:

Berit
Erik Evjen Høyvik
Jon Olav
Elin
Øyvind Neeraas
Orkdal
 
Ledig
 


Buvikinger syke etter Birken

Skrevet 10.09.2009 17:42 - Sport

Mye banan og Cola

 


Pål Brostrøm gjennomførte rittet Birkebeineren siste helga i august: Det førte til magetrøbbel. Dietten har bestått av mye Cola og bananer den siste tiden.

 

- Som jeg vet, er vi minst åtte buvikinger som syklet Birken som i ettertid har fått magasjau. Og i alt skal det være mange som nå opplever de samme symtomene, forteller Pål Brostrøm.

 

Alle skal nå være på bedringens vei, men det var særlig den første uka etter rittet at alle opplevde hyppige og til dels ukontrollerte do-besøk.

 

- Det har vært nesten umulig å trene. Det har i hvert fall satt fart i tarmsystemet - slik at eventuelle treningsøkter har foregått etter mørkets frembrudd langt unna folk, forteller ilhaugingen som har hatt en diett bestående av mye Cola og bananer de siste fjorten dagene.


Inge Valseth, Per Øyvind Eide og Jan Onsøien er blant andre birkebeinere som har blitt rammet.

 

Undersøker - mulig ku og sau

 

På birkebeiner.no bekrefter de at mange er blitt utsatt for de samme symptomene, og arrangøren har ihverksatt undersøkelser:

- I samarbeid med Mattilsynet og Labpartner er vi gang med å gjennomføre stikkprøver av det som ble servert på matstasjonene. Vi har fått svar på prøver av vann på tetrapak og i disse er det hverken påvist koliformebakterier eller E.coli, skriver de på sin hjemmeside.

Funksjonær Tone Lien forteller at det er mest nærliggende å anta at årsaken ligger i den naturlige forurensningen i grunnen. På fjellet mellom Rena og Lillehammer beiter både sau og storfe. Og når årets ritt ble svært vått, førte det til at de fleste fikk mye skitt sprutende fra hjulene inn i munnen. Gjennom dette kan bakterier ført til magetrøbbel.

 

Dette er en kjent faktor til sykdom fra andre MTB-ritt.

 

- Men det som bekymrer mest nå, er at det allerede mandag avvikles terrengløp på Buvikåsen, hvor treningsgrunnlaget dermed har blitt minimalt, sier en travel Brostrøm som er på vei hjem til samboer og barn.

 

AL

 


Til toppen

Del denne artikkelen på sjuttu da ja brostrøm. men e da vel snar me å få tå dæ brotja du????? go bedring


 Skrevet av: skjuttuLegg til kommentar


Navn:
Kontaktinformasjon
Kontroll: Skriv inn tegnene Skriv inn tegnene du ser i bildet for godkjennelse.
kommentar:
 
For å unngå publisering av støtende innhold, har vi nå innført godkjenning av kommentarer.

De blir nå lest, før de blir godkjent og publisert. Vi leser igjennom jevnlig og publiserer godkjente kommentarer så fort vi kan.T2 Regnskap AS - Alt innen regnskapstjenesterTa kontakt på: