Siste kommentarer
til våre nyhetssaker:

Berit
Erik Evjen Høyvik
Jon Olav
Elin
Øyvind Neeraas
Orkdal
 
Ledig
 


NVE krever sikkerhet mot skred

Skrevet 23.09.2009 10:22 - Nyheter

- Stadig strengere krav mot rassikring

 


Det planlagte Buvik Marina med 170 leiligheter ved Mørna i Buvika slik det ser ut på tegnebrette hos Voll Arkitekter.

 

NVE fremmer innsigelser mot at reguleringsplan for Buvik Marina forløpig blir vedtatt fra kommunens side.

 

Geoundersøkelser gjort av Rambøll på opprdag av arkitektfirmaet Voll Arkitekter i 2008, viser nemlig at grunnen består av bløt delvis fast masse og kvikkleire til stor dybde. Det er dette som gjør NVE bekymret.

 

- Vi er positive til at alle fakta kommer på bordet. For sikkerhet er meget viktig for oss som jobber med slike prosjekter, sier Sigbjørn Berstad i Voll Arkiterket, og påpeker at raset vi hadde i Namsos for kort tid siden har gjort NVE enda mer restrektive.

 

I brevet NVE har har sendt til kommunen, og som NN har fått innsyn i, er det disse to innsigelsene direktoratet kommer med før reguleringsplan bør godkjennes:

 

*...det skal legges ved sakkyndig dokumentasjon på at planlagt ny bebyggelse vil ha tilfredsstillende sikkerhet mot skred...

 

* ...det skal dokumenteres at masseforflytning til området ikke medfører fare for skred...

 

- Det er særlig det med masseforflytninger til slike områder i forbindelse med foreksempel veibygging, som kan utgjøre en trussel i forhold til tyngde og bevegelse. Selve boligmassene veier ingenting i forhold. Derfor er det særs viktig for oss å leie inn fagpersonell på området, forteller Berstad.

 

Også en av saksbehandlerne til prosjektet i kommunen, Marit Mæhle, bekrefter at masseforflytningene skal og må følges etter geoteknikernes anbefalinger om en eventuell utbygging tar til.

 

Det er altså Voll Arkitekter som jobber med å få godkjent reguleringsplanen for Buvik Arena der Puls eiendom er den største grunneieren, mens Ole Elling Aarviks selskap S.E.B er med som deleier.

 

AL

 

 


Til toppen

Del denne artikkelen på HELE nedre buvika e kvikkleire, fra nedre brekka, t ilhaugen, og opp t tåen!


 Skrevet av: smartngaLegg til kommentar


Navn:
Kontaktinformasjon
Kontroll: Skriv inn tegnene Skriv inn tegnene du ser i bildet for godkjennelse.
kommentar:
 
For å unngå publisering av støtende innhold, har vi nå innført godkjenning av kommentarer.

De blir nå lest, før de blir godkjent og publisert. Vi leser igjennom jevnlig og publiserer godkjente kommentarer så fort vi kan.T2 Regnskap AS - Alt innen regnskapstjenesterTa kontakt på: