Siste kommentarer
til våre nyhetssaker:

Berit
Erik Evjen Høyvik
Jon Olav
Elin
Øyvind Neeraas
Orkdal
 
Ledig
 


Vurderer å sertifisere lærerne

Skrevet 03.10.2009 09:23 - Nyheter

Forskningsminister Tora Aasland karakteriserer det som en "naturlig" utvikling.

 


Forskningsminister Tora Aaslund (Sv)    Foto: regjeringen.no / Stig Weston

 

En naturlig videreføring av reformen av lærerutdanningen vil være å innføre sertifisering av lærerne, mener forskningsminister Tora Aasland (SV).

 

Reformen av utdanningen trer i kraft neste år, og på lengre sikt vurderer Kunnskapsdepartementet å innføre krav om sertifisering av lærerne før de kan begynne i yrket.

 

– En god utdannelse er det grunnleggende, og sertifisering er en ytterligere mulighet for kvalitetssikring. Det er noe mange yrker har. Sertifisering er ikke det viktigste, men noe vi vil vurdere på sikt, sier Aasland til Vårt Land.

 

I land der lærerne må ha sertifisering inngår som regel et prøveår i praksis der den ferske læreren får veiledning av en mentor.

 

AL

 


Til toppen

Del denne artikkelen på Endelig kan udugelige lærere bli oppdaget FØR de gjør skade på våre barn ! Elevene blir skjelden trodd når de kommer med sine historier om slemme og urettferdige lærere i barneskolen og ungdomsskolen.


 Skrevet av: Bekymret mor


Endelig så ser det ut til at det skjer noe i ett veldig beskyttet yrke:Lærere.I alle yrker er det snakk om egnetet...Duger vi ikke i yrket vårt så må noen fortelle oss det.Og det blir gjort i de fleste yrker.Hva med sensorer som går inn i klassene og vurderer hver enkelt lærer så de kan forbedre seg eller se etter noe annet å gjøre.Vi kan bare håpe på at dette blir en realitet.


 Skrevet av: janne


Sertifisering for å luke bort uegnede lærere? Hahahaha, det vil -aldri- kunne fungere! Luker førerprøven bort uegnede sjåfører ifra veiene? Luker politiet bort uegnede elementer ifra gatene? Denne listen kan fortsette i det uendelige, men "problemet" som helhet er ikke dårlige lærere, men det faktum at lærerne må dille mer med papirarbeid enn å faktisk undervise klasser. Og så skal alt være så åpent, alt skal være så vennlig og alt skal være så fancy og i prosjektform, gjerne med 60 elever samlet på en og samme flate. Vanskelig å si hvor problemet ligger, men vi som var 15-30 personer i en og samme klasse og satt i ro mens læreren stod foran tavla, ja vi klarte oss fint. Dagens barn derimot, de sliter. Enten blir de dummere, eller så er alle skolereformer de siste 20 årene bortkastet. Og det beviser bare inkompetansen til -ALLE- partier (da alle partier har vært delaktige i skolereformer de siste 20 år)


 Skrevet av: Leirbag


Sertifiser foreldran. dagens unge eie itj folkskikk og respekt.


 Skrevet av: lektor TørrdaLegg til kommentar


Navn:
Kontaktinformasjon
Kontroll: Skriv inn tegnene Skriv inn tegnene du ser i bildet for godkjennelse.
kommentar:
 
For å unngå publisering av støtende innhold, har vi nå innført godkjenning av kommentarer.

De blir nå lest, før de blir godkjent og publisert. Vi leser igjennom jevnlig og publiserer godkjente kommentarer så fort vi kan.T2 Regnskap AS - Alt innen regnskapstjenesterTa kontakt på: