Siste kommentarer
til våre nyhetssaker:

Berit
Erik Evjen Høyvik
Jon Olav
Elin
Øyvind Neeraas
Orkdal
 
Ledig
 


Kvinner motiveres av fotball

Skrevet 09.10.2009 10:11 - Sport


Fotball er et bejublet lagspill verden over, ikke bare for sine fysiske utfordringer. I en ny studie vektlegger kvinner også den sosiale delen ved idretten. Illustrasjonsfoto.

 

På fire måneder ble utrente kvinner som aldri hadde spilt fotball før, i generelt bedre fysisk form enn de som drev med løpetrening.

 

Ikke bare det; kvinnene som sparket ball var mer motiverte for å trene og fortsette med aktiviteten sin, enn deltakerne som løp.

 

Det viser ny dansk studie som publiseres i Scandinavian Journal of Medicine and Science in Sports.

Ifølge forskning.no trente kvinnene  to ganger i uken, der hver av øktene varte én time. Fotballkvinnene bedret kondisjonen med 15 prosent, mens de som løp styrket den med 10. Samtidig økte muskelmassen i bena med henholdsvis 11 og 8 prosent.

 

Ballsparkerne oppnådde dessuten å bli 12 prosent raskere, og at andelen kapillærer per muskelfibre økte med 18 prosent.

Kapillærer er små blodårer. Når det blir flere slike, forbedres kroppens muligheter til å gi musklene mer oksygenrikt blod, og hjertemuskulaturen blir i stand til å pumpe mer effektivt.

 

- Effektiv kombinasjontrening

Forskerne bak studien mener det er mulig å konkludere med at mosjonsfotball for kvinner er en effektiv kombinasjonstrening som gir høy puls, og samtidig har utallige intense bevegelser, som sprint, vendinger, hopp, taklinger og skudd.

 

Det betyr at man gjennom fotballen oppnår en kombinasjon av hjerte-/kretsløpstrening og styrketrening som er effektiv, sies det fra Københavns-universitet.

 

Morsomt sammen med andre

 


Disse buvikjentene driver ikke bare med mosjonsfotball, men er også med i seriespill i dameklassen.

- Det virkelig interessante er at kvinnene som spilte fotball skilte seg fra løperne med hensyn til motivasjon. Løperne ble motivert av tanken om å komme i form og få bedre helse. Fotballspillerne på sin side fokuserte på spillet i seg selv, det sosiale, og at de hadde det morsomt sammen med andre.

 

- Kombinert med de sosiale aspektene, gjør det fotball til et flott alternativ til løping, sier førsteamanuensis Laila Ottesen.

 

Kilde: Forskning.no

 

AL

 


Til toppen

Del denne artikkelen på 
Legg til kommentar


Navn:
Kontaktinformasjon
Kontroll: Skriv inn tegnene Skriv inn tegnene du ser i bildet for godkjennelse.
kommentar:
 
For å unngå publisering av støtende innhold, har vi nå innført godkjenning av kommentarer.

De blir nå lest, før de blir godkjent og publisert. Vi leser igjennom jevnlig og publiserer godkjente kommentarer så fort vi kan.T2 Regnskap AS - Alt innen regnskapstjenesterTa kontakt på: