Siste kommentarer
til våre nyhetssaker:

Berit
Erik Evjen Høyvik
Jon Olav
Elin
Øyvind Neeraas
Orkdal
 
Ledig
 


Sportmix

Skrevet 10.10.2009 09:02 - Sport


Instruktør Ole Morten Solfeldt følger med på at ungdommene tar skikkelig sats.

 

Hver torsdag ettermiddag samles tretti ungdommer i gymsalen på ungdomsskolen. Det er tid for Sportmix!

 

Det er Skaun IL som har tatt intitativet til dette tilbudet. - Vi ville gjerne legge til rette for at ungdommer som ikke er med i organisert idrett, skulle få mulighet til å trene med kyndige veiledere, sier John Fløttum, som er leder for idrettslaget og en ildsjel for dette tilbudet.

 

Fløttum kontakta Sør-Trøndelag idrettskrets, og de var nettopp på utkikk etter slike prosjekter. Dermed tok det ikke lang tid før Sportmix var en realitet. Oppunder tretti ungdomsskoleelever samles rett etter skolestart hver torsdag. 

 


Det gjelder å være konsentrert og høre på instruksene når en står i ring.

 

Sportmix har fire instruktører i alderen 19 til 25 år. Tre kommer fra Skaun: Ole Morten Solfeldt, Karoline Veien og Solrunn Sæther. Sistnevnte utdanner seg til å bli fysioterapeut, og kan også bruke kunnskapen derifra i treningen.

 

Fjerde instruktør på laget er Kaja Hauge Johansen, som tar master i samfunn og idrettsvitenskap ved NTNU. I tillegg tar hun Coaching og ledelse på Norges idrettshøyskole. Hun berømmer dette tilbudet. - Ja, vi har gått gjennom kyndig kursing på forhånd, og vi er et allsidig team. Elevene er flinke og ivrige, så det virker som de setter stor pris på dette tilbudet.

 

Idrettskretsen har satset noe penger på Sportmix, og det gjør at mulighetene for allsidige aktiviteter blir litt større. I tillegg får instruktørene et lite honorar for jobben.

 


Kaja JHauge Johansen er høyt og lavt når hun viser øvelsene for ungdommene.

 


Ole Morten Solfeldt fra Eggkleiva trives i lag med ungdommen. Han har nå gått ferdig idrettslinja på Follo, og er glad han kan bruke noe av det han har lært der i praksis.

 

- Det er flere som er nysgjerrige på det vi har starta opp her i Skaun, avslører John Fløttum. - Både idrettskrets, forbund og universitetsmiljø følger med. Blant annet har jeg fått signal om at noen vil forske på denne formen for aktivitetstilbud.

 


John Fløttum smiler fornøyd når han ser aktiviteten i gymsalen. - Det er viktig at ungdommene har det artig med fysisk aktivitet.

 


Henning og Peter setter spesielt stor pris på hinderløypa.

 

Fløttum tror allerede at dette tilbudet er liv laga. De vil utvikle konseptet, med blant annet å også finne andre arenaer enn gymsalen.

 

- Vi bor jo i en kommune som byr på variert natur, og vi har et rikt friluftsliv. Kanskje kan kanopadling eller hundekjøring være noe å prøve seg på etter hvert?

 
 


Håvard liker allsidig trening.Karoline Veien fra Venn, kommer fra en idrettsaktiv familie, og hun hiver seg gjerne med når sportmix-deltakerne setter i gang.

 


Kaja (til høyre) gir klar beskjed: - Kom igjen! Dette klarer dere!

 


Mathilde lander med et fjellstøtt nedslag.

 


Bjørn Tore trives i tauene også.

 

 

ET


Til toppen

Del denne artikkelen på Flott initiativ. Håper andre idretter ser muligheter i å utvikle allsidighet som en viktig del av treningsarbeidet. Som trening i grunntreningsperioder og utenom sesongaktivitet kunne sportmix øke lysten til aktivitet og utvikling.


 Skrevet av: Vidar JohansenLegg til kommentar


Navn:
Kontaktinformasjon
Kontroll: Skriv inn tegnene Skriv inn tegnene du ser i bildet for godkjennelse.
kommentar:
 
For å unngå publisering av støtende innhold, har vi nå innført godkjenning av kommentarer.

De blir nå lest, før de blir godkjent og publisert. Vi leser igjennom jevnlig og publiserer godkjente kommentarer så fort vi kan.T2 Regnskap AS - Alt innen regnskapstjenesterTa kontakt på: