Siste kommentarer
til våre nyhetssaker:

Berit
Erik Evjen Høyvik
Jon Olav
Elin
Øyvind Neeraas
Orkdal
 
Ledig
 


Nordmann saksøkt av Google

Skrevet 16.10.2009 11:31 - IT


 

En 31-åring fra Moss er saksøkt av Google etter å kalt domenet sitt for gogle.no.

 

Det er for likt nettgigantens navn, mener Google. – Ikke overraskende, sier professor i rettsinformatikk Jon Bing. – Det er nemlig veldig vanlig at folk kopierer eller forandrer på kjente nettadresser, forklarer Bing til NRK.

 

Google har en egen overvåkingstjeneste som hele tiden fanger opp sider som gogle.no og sørger for å få dem vekk. Mossingen opprettet siden for fem år siden, kun for moro skyld, en hobby han ikke er alene om.

 

– Folk spiller på forveksling, og på den måten stjeler de andres nettrafikk, tilføyer lederen i Domeneklagenemnda, Eirik Djønne.

 

Rettssaken mot nettsiden gogle.no blir satt i Moss tingrett i november, men tiltalte håper å komme til enighet med Google før de kommer så langt.

 

Firmanavnet Google kommer fra ordet googol, som viser til nummeret 1 fulgt av 100 nuller. Verbet «to google» kom inn i Oxford English dictionary i 2007.

 

Kilder; Nrk/HegnarOnline.

 

AL


Til toppen

Del denne artikkelen på 
Legg til kommentar


Navn:
Kontaktinformasjon
Kontroll: Skriv inn tegnene Skriv inn tegnene du ser i bildet for godkjennelse.
kommentar:
 
For å unngå publisering av støtende innhold, har vi nå innført godkjenning av kommentarer.

De blir nå lest, før de blir godkjent og publisert. Vi leser igjennom jevnlig og publiserer godkjente kommentarer så fort vi kan.T2 Regnskap AS - Alt innen regnskapstjenesterTa kontakt på: