Siste kommentarer
til våre nyhetssaker:

Berit
Erik Evjen Høyvik
Jon Olav
Elin
Øyvind Neeraas
Orkdal
 
Ledig
 


Er du en av dem?

Skrevet 11.11.2009 14:19 - Underholdning


Facebook er et populært nettsamfunn-

 

Facebook kan være et flott sosialt verktøy, men også veldig plagsomt og irriterende.


Det kan være plagsomt hvis du har venner som hele tiden promoterer seg selv, legger ut "paparazzi"-bilder av deg uten tillatelse og inviterer deg til quiz hver eneste dag.

 
Det finnes mange morsomme og interessante personer du mer enn gjerne har lyst til å snakke med, men det er også personer du helst vil unngå. Mange statusoppdateringer kan regnes som ren spam og navlebeskuende dagbøker. En nylig studie kategoriserte hele 40 prosent av oppdateringene på Twitter som "poengløs babling", og det samme gjelder trolig også på Facebook.
 

CNN har lista opp disse ulike Facebook-typene som til tider kan gå deg på nervene:


1. La-meg-fortelle-hver-eneste-detalj-av-min-kjedelige-dag

Bare fordi dere er venner på Facebook betyr det ikke at du har lyst til å vite at han/hun venter på bussen eller nettopp har våknet.
2. Selvpromotøren
Alle har sikkert postet minst en post om at vi har oppnådd noe, men når nesten hver eneste oppdatering er en link til personens blogg, diktlesing eller modellbilder virker han eller hun som en selvsentrert person som bare er opptatt av karriere og egne ting.
3. Vennetilhengeren
Den gjennomsnittlige Facebook-brukeren har 120 venner på siden sin. Sosiale sommerfugler, de som får venner for livet på t-banen, har kanskje 300 eller 400 venner. Men 1000 "venner"? Hvis du ikke er George Clooney er det ikke sannsynlig at du har så mange ekte venner!
4. Ryktesprederen
Vennen som forteller deg at Michael Jackson er død: "Du hørte det fra meg først!". Slike personer er årsaken til at mange av oss får med oss "breaking news", ikke fra TV eller nyhetssider, men fra nettets sosiale nettverk. De har så hastverk med å være først ute med nyheten at de også til tider sprer usanne rykter og antydninger.
5. Grenseløs åpen
Disse personene vet tydeligvis ikke hva privatlivets grenser betyr og tilbyr detaljer om sexlivet sitt, trøbbel i forholdet og problemer med kroppslige funksjoner. Takk for at du deler dette med hele verden! Eller ikke?
6. Den dårlige grammatikeren
Ja, vi vet at tegnsettings- og stavereglene er annerledes i den digitale verden, men når du skriver "Jeg er så lei av Siv Jensen, men jeg er så gla de er Fredda" så høres du ut som en tulling.
7. Sympatiplageånden
Med oppdateringer som "Ingrid er trist i dag" eller "Åh, jeg er så glad det er over" håper disse personene på å få bekymret respons fra venner som lurer på hvordan det går med dem. Slike poster er bare plagsomme innslag i håp om å få oppmerksomhet og sympati.
8. Sniktitteren
Dette er personer som er for forsiktige, eller kanskje for late, til å oppdatere statusen eller skrive noe på veggen din. Men av og til snakker du med dem og de nevner noe du en gang har skrevet. Derfor vet du at de gjemmer seg i skyggen og følger med på deg med argusøyne. Litt skremmende eller hva?
9. Paparazzien
Har du noen gang besøkt en Facebook-side og oppdaget at noen har lagt inn et bilde av deg fra forrige helgs fest - et bilde som du ikke har sett og ikke gitt tillatelse til? Du vil jo helst unngå å forklare moren din hvorfor du ligner en full hyene og kysser en flaske med Jagermeister.
10. Den kroniske innbyderen
Noen personer er sykelig opptatte av teite konkurranser og quizer. Hvis du stadig får invitasjoner som: "Spill Mafia Wars med meg", "Hvilken politiker er du?" eller "Støtt min sak. Signér mitt opprop". Da har du nok en eller flere slike aktive venner.
 
Hva slags type fremstår du som på Facebook?

ET

Til toppen

Del denne artikkelen på Ingrid er ikke trist i dag, til opplysning!


 Skrevet av: IngridLegg til kommentar


Navn:
Kontaktinformasjon
Kontroll: Skriv inn tegnene Skriv inn tegnene du ser i bildet for godkjennelse.
kommentar:
 
For å unngå publisering av støtende innhold, har vi nå innført godkjenning av kommentarer.

De blir nå lest, før de blir godkjent og publisert. Vi leser igjennom jevnlig og publiserer godkjente kommentarer så fort vi kan.T2 Regnskap AS - Alt innen regnskapstjenesterTa kontakt på: