Siste kommentarer
til våre nyhetssaker:

Berit
Erik Evjen Høyvik
Jon Olav
Elin
Øyvind Neeraas
Orkdal
 
Ledig
 


Børsværing i massesøksmål mot Big Bite

Skrevet 19.09.2008 08:40 - Nyheter

Børsværingen Kari Bergem (22) har vært driver av BB OTI på Orkanger og BB i Kristiansund. Nå gleder hun seg til saken kommer opp for retten.

 

- Vi har ventet lenge nå, det blir godt å få saken ut av verden, sier jenta som fortiden bor i Buvika.

 

Big Bite, millionsøksmål

 

Saken bunner i at franshisetakerne føler seg lurt og utnyttet av Big Bite. Bergem forteller at det er flere punkter i kontrakten som det settes spørsmålstegn ved. Et sentralt punkt i saken blir også lovnader fra Big Bite i forhold til franshisetakernes inntjening og arbeidstid.

 

- Det er umulig å tjene penger i Big bite. De som faktisk gjør det, må jukse med pålegget på baguettene for at det skal være lønnsomt. Vi kan dokumentere utstrakt juks i hele systemet, sier advokat Gisle Årnes. Han representerer alle de tjue som går til søksmål mot Big Bite.

 

Årnes bruker sterke ord når han forteller om situasjonen til de tidligere franshisetakerne.

 

- Big Bite tjener alltid penger. Men bak pengene ligger det mange personlige tragedier. Her finnes det personer som har store økonomiske problemer, folk som sliter med psyken og som har gått sykemeldte i lang tid. Slik blir det når kontraktene er rene slavekontrakter. Franshisetakerne er en ubeskyttet gruppe uten personverni Norge. Dette må vi få prøvd for retten.

 

Advokat Gisle Årnes ser frem til å starte prosedyren.

 

Nå går det mot rettsak senere i høst, etter at alle forsøk på forlik har strandet.

 

- Vi har et samlet krav mot Big Bite, og kravet er nå kommet opp i rundt ti millioner kroner. Utover det vil jeg ikke kommentere så mye mer, sier Bergem om saken.

 

Nabonytt var i går i kontakt med Roberth Dahl i Big Bite Submarines AS. Dahl lovte å komme med en uttalelse i løpet av dagen, men Nabonytt lyktes ikke å komme i kontakt med han igjen.

 

 Kari og Natalie Aasen ser gjennom dokumentasjonen fra tiden i Big Bite. Natalie jobbet under Kari på OTI, og hun har også fått tilbud om å overta den aktuelle butikken etter at Kari leverte oppsigelse.

 

BIg Bite ble etablert i 1997 av Roar Stjern Og Trond A Stavne. Det finnes nå 46 utsalgsteder over hele landet. For å starte som franchistaker i Bib Bite må du punge ut med 150 000 kroner. Av all (brutto) omsetning i den daglige driften skal eierne ha 30 prosent.

 

DN skriver i dag at Big Bite-grunder Trond A. Stavne stiller seg undrende til at de blir saksøkt. Han mener det er det er noen av saksøkerne som skylder dem penger for varer varer de selv har mottatt og bestillt, samt frenchiseavgift på varer de har solgt
og mottatt penger for.

De forteller også om tjue andre franshisetakere i Big Bite Submarines AS som går til massesøksmål mot selskapet.
 

 

 


Til toppen

Del denne artikkelen på Dæsken.....sladderstoff om samboeren. Kommer det litt dyneløfting snart? E d d dærre firmaet Buvik senior reklamerer for??


 Skrevet av: Tussi


Er jo bare luft og sukker blandet med dressing de selger. Bare lureri hele produktet. Aldri mer big bite!


 Skrevet av: Ruben


det saksøkes i hytt og gevær for tia. bynnj å arbe i stan


 Skrevet av: erling s


du veit itj ka du snakke om, erling!!!


 Skrevet av: thomas


Stå på Kari. Dette går bra. La dressgutan få svi.


 Skrevet av: gunn


Stå på jenter. Denne saken skal være ganske enkel. Big bite driver på en kriminell måte. Kjenner folk som har gått inn som franshisetaker og ikke fått tilgang på budsjette før ETTER signert kontrakt. De har vist andre resturanger sitt budsjett bare får å få de til å skrive under. De går og ut å oppfordrer franshisetakerne til å pantsette leilighet får å få tak i penger til innskuddet. Og en ting jg stiller et stort spørsmåls tegn ved? Hvorfor er det helst veldig unge folk de vil ha til å drive rasturangene? Er det fordi de er mest uerfaren og ikke vet bedre??? Håper norge får lover slik som sverige har. Der er franchise virksomheten forbudt!!! Oppfordrer ALLE til å aldri mer handle i Big Bite. Kundene blir også lurt, bare så det er sagt!


 Skrevet av: Nora


leste nettopp artikkelen i adressa fra fredag....Kine øye står faktisk å lyger gjennom hele artikkelen...hun er regionsjef å får BETALT ut i brutto omsetning til butikkene i midt-norge!!ikke rart hun støtter bedriften!Når hun sier at hun har snakket med med andre drivere i Trondheim,så er vel dette venninene hennes som driver trondhiem torg og mercur senteret,og alle disse driverne er også å observere på byen med eierne i BB på privaten!jeg håper virkelig BB går på en storsmell og at de tidligere driverne får den erstatningen de fortjener!må også si jeg synes det er passe ekkelt at for noen uker siden sto Trond Stavne fram i avisen å viste fram det nye fine huset sitt på mange 100 kvm!hvem er det som har arbeidet for disse pengene da Trond???


 Skrevet av: tidligere ansatt


Det skal også sies at Trond og Roar pantsatte hus og familie for noen år siden for å få råd til å starte alt de har startet. Så de har også vært gjennom noen tøffe år, og nå kan de ta det litt mer med ro. Det er vel sånn det som alltids har vært i bedrifter.


 Skrevet av: Thomas


Pantsatte de familien??


 Skrevet av: Onkel Jubalon


Må bare le....Erling Du har visst ikke peiling på hvor mye disse jentene (guttene) faktisk har jobbet for å prøve å få litt penger til sin egen pung...Jeg har sett kilo renne,mørke ringer under øynene og tårer som rant... Jaggu har enkelte slitt og det har meget sjelden vært fridager.For ikke å snakke om ferie...Alle har rett på fritid,matpauser og ei lønn de kan leve av.( Så man kan bare jobbe i Big Bite, da slipper man å kjøpe og ete mat, ,slipper feriepenger,slipper Å gå rundt å handle både klær og diverse..En driver har ikke tid til annet enn å drive,for må jo holde lønnskostnader nede...) Hva trenger vel en som bare kler seg i arbeidsklær,jobber og ligger i senga.(Ja de sover ikke så mye for bekymringene holder dem våken....)PLEASE ..IKKE UTTAL DEG OM NOE DU OVERHODET IKKE HAR PEILING PÅ..


 Skrevet av: kissi


Haha! Mulig denne diskusjonen pågikk for lenge siden, men jeg må bare le... Går ikke an å tjene penger i BB?! Har ikke tid til annet enn å drive!? Hva med driverne som har 15 ansatte og samtidig tjener godt over en halv million i året og har god tid og råd til mye annet enn å drive!? Kanskje ikke så rart at denne jenta ikke har tjent store penger i BB når hun skyter seg selv i foten med å åpne BB på Orkanger hvor det bor omkring 10000 mennesker og de atpåtil har en BB til i tillegg til den på OTI-senteret. Dette er klaging og syting. Synes det blir feil å brette ut at eierne i BB fester sammen og er venner. I Trondheim har vi iallfall ett nært samarbeid ved alle avdelinger og det blir naturlig å låne ansatte av hverandre som knytter vennskap, det samme gjelder eierne. Dessuten vil jeg oppfordre alle til å slutte å klage på det jævla pålegget dere får på BigBite! BETAL EKSTRA DA VEL HVIS DERE IKKE ER FORNØYD!


 Skrevet av: BB-ansatt


du bb-ansatt. de driverne som kanskje har 15 ansatte, og tjener godt og vel over en halv mill i året, er butikkene i trondheim det. og hvis jeg ikke tar helt feil, er det vel kanskje et par flere innbyggere i trondheim enn på orkanger... eller??? stå på du kari!! det er flere av oss:)


 Skrevet av: driver


nyhet!!BB har nå bestemt seg for å gå fra franschise over til AS.. ingen mer franshice men medeiere om det skulle vært ønskelig... ha ha.. jeg driver selv og jeg jobber 200 timer i måneden for 16.500kr i måneden..det utgjør en time lønn på ca.90kr.. ren slaveri jaa.. jeg blir nok den 20. som går til retten, roar og trond har ikke peiling på hva som skjer.. de har selv innrømt på en jule møte i trondheim den 21.november 2008 at big bite har råd til å starte 2 butikker i måneden..med hvem sine penger??? jo, drivere!!!!!!!


 Skrevet av: bb


Hvordan endte egentlig denne saken??


 Skrevet av: BeritLegg til kommentar


Navn:
Kontaktinformasjon
Kontroll: Skriv inn tegnene Skriv inn tegnene du ser i bildet for godkjennelse.
kommentar:
 
For å unngå publisering av støtende innhold, har vi nå innført godkjenning av kommentarer.

De blir nå lest, før de blir godkjent og publisert. Vi leser igjennom jevnlig og publiserer godkjente kommentarer så fort vi kan.T2 Regnskap AS - Alt innen regnskapstjenesterTa kontakt på: