Siste kommentarer
til våre nyhetssaker:

Berit
Erik Evjen Høyvik
Jon Olav
Elin
Øyvind Neeraas
Orkdal
 
Ledig
 


Nye doser ankommet

Skrevet 20.11.2009 09:45 - Nyheter

 

Ny forsyningen med svineinfluensa-vaksine har kommmet til Skaun legekontor torsdag kveld.

 

Det vil bli åpnet for vaksinering mandag 23. november. Fremdeles er det personer i risikogruppene som har førsteprioriter, melder skaun.kommune.no

 

Vaksineringen starter kl. 17.00.  Det vil bli trekking av kølapper i resepsjonen på rådhuset.  Venterom åpnes på rådhuskantina og i kommunestyresalen. Det åpnes for trekking av kølapper fra kl. 16.30. Selve vaksineringen vil bli gjort på legekontoret.

Kommunelegen har også fått lovnader om en forsendelse i uke 48, og da åpnes det for at alle som ønsker det kan få vaksine.

Generell info:
Også for den generelle befolkningen har sentrale helsemyndigheter gitt en prioriteringsrekkefølge. Følgende grupper vaksineres først: 

  1. Husstandsmedlemmer og andre nærkontakter til personer i risikogruppene, særlig personer rundt spedbarn under 6 måneder og rundt gravide i første trimester.
  2. Personer som har tett kontakt med svinebesetninger.
  3. Ytterligere prioritering er at man først vaksinerer de yngste. Det betyr at barn tilbys vaksine aller først, før man gir tilbud til eldre aldersklasser. Hvor finmasket kommunene velger å gjøre aldersprioriteringene, vil variere fra kommune til kommune, og det er tilgangen på vaksiner og befolkningens størrelse som vil avgjøre dette. Det er ikke aktuelt å prioritere spesielle yrkesgrupper utover helse- og omsorgspersonell, som er prioritert for tidlig vaksinasjon sammen med risikogruppene. I forskrift om nasjonalt vaksinasjonsprogram skal vaksinen tilbys etter retningslinjer fra Nasjonalt folkehelseinstitutt. Kommunen har ansvar for å tilby vaksine til alle personer som oppholder seg i kommunen, også personer på institusjoner som befinner seg i kommunen.

Vaksinen koster kr 50,-

 

 


Til toppen

Del denne artikkelen på 
Legg til kommentar


Navn:
Kontaktinformasjon
Kontroll: Skriv inn tegnene Skriv inn tegnene du ser i bildet for godkjennelse.
kommentar:
 
For å unngå publisering av støtende innhold, har vi nå innført godkjenning av kommentarer.

De blir nå lest, før de blir godkjent og publisert. Vi leser igjennom jevnlig og publiserer godkjente kommentarer så fort vi kan.T2 Regnskap AS - Alt innen regnskapstjenesterTa kontakt på: