Siste kommentarer
til våre nyhetssaker:

Berit
Erik Evjen Høyvik
Jon Olav
Elin
Øyvind Neeraas
Orkdal
 
Ledig
 


Twilight-feber

Skrevet 24.11.2009 20:00 - Underholdning


Bella Swan (Kristen Stewart) og Edward Cullen (Robert Pattinson) får i disse dager mange til å oppsøke kinosalen.

 

Det blåser en vampyrvind over oss. True Blood og Twilight har mange blodfans både i Skaun og resten av landet. Film nummer to i Twilight-serien, "New Moon", hadde premiere i helga.

 

Twilight-sagaen om ungjenta Bella Swan som flytter til faren sin i den øde byen Forks i Washington, er i utgangspunktet det vi kan kalle "ungpikebøker". De handler om kjærlighet som sprenger alle grenser: mellom en 17 år gammel vakker pike og en umenneskelig vakker Edward Cullen. Og det er nettopp umenneskelig han er. Han er en vampyr. Men ikke slik vi kjenner vampyrene fra andre sagn og fortellinger. Edward er en del av en vampyrfamilie som ikke drikker menneskeblod. Og hvem kan la være å la seg berøre av den kjærligheten og omsorgen Edward og hans familie viser for Bella?
 


 

Dette er historien som har berørt mange flere enn ungpikene. Folk i alle aldre og begge kjønn er blitt hekta på historiene som er skrevet av amerikanske Stephenie Meyer. Alle de fire bøkene har ligget på de amerikanske og norske bestselgerlistene siden de kom ut. De har så langt blitt solgt i 85 millioner eksemplarer, og kommer ut i 47 land. Også filmproduksjonene er enormt populære.

 

I tillegg til den spennende historien, er kanskje de billedskjønne skuespillerne, Bella, Jake og Edward, en magnet for mange kinogjengere?

 


Utfordringene er mange for det forelskede paret. Mange spør seg om sagaen egentlig handler om seksuell avholdenhet.

 

Undertegnede har bare lest den første boka, Evighetenes kyss og sett den første filmen, og er derfor ingen ekspert. Bok nummer to, Under en ny måne, leses nå i ekspressfart, for å være godt nok forberedt til en hyggelig filmstund i en kinosal nær oss.

 

Fakta om Twilight-sagaen finner du på http://no.wikipedia.org/wiki/Twilight

 

For blodfansen kan denne siden sjekkes ut: http://twilightnorge.org/

 

 

 

Kanskje er du en av dem som sikret deg billett til New Moon premierehelga? Vil du anbefale den for Nabonytts lesere? 

 

 

Espen Tørset

 


Til toppen

Del denne artikkelen på Jaaaa :-) Den va enorm!


 Skrevet av: trine


hehe, så d e den slags litteratur lærarn læs ja! arti :)


 Skrevet av: gjettLegg til kommentar


Navn:
Kontaktinformasjon
Kontroll: Skriv inn tegnene Skriv inn tegnene du ser i bildet for godkjennelse.
kommentar:
 
For å unngå publisering av støtende innhold, har vi nå innført godkjenning av kommentarer.

De blir nå lest, før de blir godkjent og publisert. Vi leser igjennom jevnlig og publiserer godkjente kommentarer så fort vi kan.T2 Regnskap AS - Alt innen regnskapstjenesterTa kontakt på: