Siste kommentarer
til våre nyhetssaker:

Berit
Erik Evjen Høyvik
Jon Olav
Elin
Øyvind Neeraas
Orkdal
 
Ledig
 


Asylmottak i Børsa?

Skrevet 17.12.2009 13:25 - Nyheter


Gamle Børsa barnehage: Ligger helt til venstre i bilde, rett ovenfor Ica-butikken.

 

Et firma som driver asylmottok for enslige mindreårige på Hitra, er interessert i å leie den gamle barnehagen i Børsa.

 

På Hitra driver de et mottak for 30 ungdommer, skriver Sør-Trøndelag.

 

Det er firmaet Campus Midgard som har skrevet brev til kommunen om mulig leie, eventuelt kjøp. Til ST sier de at de ikke helt vet hva de skal bruke bygnngen til, men at det er første steg på å eventuelt etablere seg i Skaun.

 

Mottak

Personer i firmaet sier videre at det kan være aktuelt å bruke bygget lignende som på Hitra, der ungdom bor mens de venter på å få asylsøknaden behandla.

 

Ungdommene skal altså ikke bo permanet i den gamle barnehagen.

 

Husby positiv

Ordfører Jon P Husby sier til avisa at han er positiv til dette om alt legges til rette, og at det ikke er kommunen som skal drifte det mulige mottaket.

 

- Dette er mindreårige som trenger hjelp mens de blir utreda. Det vil også gi arbeidsplasser, sier ordføreren.

 

 

 

 

 

 


Til toppen

Del denne artikkelen på nei,nei,nei,nei,nei!!!!


 Skrevet av: s.e.m


OVERHODET itj aktuellt me nå asylmotak i børsa nei, MAKAN. Ha itj derre toillingan som styre Skaun gjort nåk gæle fra før... ARGH........ Ene iden galar enn andren, kåss kjem dem på det..


 Skrevet av: Nabo


tror vi kan stå over å få et asylmottak her i børsa. overalt hvor det er motak er det masse trøbbel pga asylsøkere. nei takk tror at dem fleste ikke vil ha noe asylmotak i børsa.. bruk heller gamlebarnehagen til et ungdomshus . står du å venter på jobb om 2 år der jon p?? brul sunn fornuft og ikke la noe asylmottak kommer her i kommunen ... er ikke rasist men likevel nei takk til dette


 Skrevet av: nei takk


ka med å få kommunen på fote igjen før vi får inn meir utgifte i kommunen. har dåkk itj gjort det bra nok som det e?


 Skrevet av: jaja


Glæm det Husby!!!! Får vi som blir nærmeste naboa si nå om det her før kommunen åpne døra???


 Skrevet av: Julenissen


Tror nok det vil bli et kostbart foretak.Når Skaun Kommune utredet bygget for noen år siden,var konklusjonen veldig nedslående.Lite med isolasjon,vinduer var i elendig forfatning etc. Bygget mangler balansert ventilasjon mm.Dessuten vil det koste mere enn det smaker og få oppgradert bygget slik at det får den standaren som er akseptabelt etter dagens normer.Barn som må flytte fra sitt eget land pga. av ting de ikke rår over,fortjener noe bedre synes jeg. Dette smaker av at noen skal gjøre profitt på dette.Leie eller kjøpe falleferdige bygninger,og deretter bruke det til blant annet asylmottak. Riv skiten!!


 Skrevet av: Ola Meistad


bli triveli i børsa da, må øk bemanninga på lensmannkontoret da ja,,


 Skrevet av: odd


vi treng virkelig itj nå asylmottak hær. bare utgifta å drit med det. bruk plassen te nåkka annja istan!


 Skrevet av: neei


Nei, ikke faen!


 Skrevet av: N


Gløm det! i parkerings huset da...:P


 Skrevet av: lars


Nå harn Jon P fått en kjæmpeide. Kommunen skal bare leie ut tomt hus. Tjener penger på det sjø.... Så kjæm det asylsøkere, og ifælge innvandrerorganisasjoner så tjener kommunene penger på å ta imot innvandrere. I tillegg vil disse berike miljøet i Børsa. Ser frem til et flerkulturelt fellesskap. Med asylmottaket vil det kanskje komme penger fra staten til ny skole i Børsa? Hvem vet...kanskje er det dette som skal til for å berge Viggja og Råbygdas skoler? Tror dette blir klæmpebra æ!


 Skrevet av: Pengemaskin


ALDRI I LIVET!!!!!!


 Skrevet av: Raymond Lien Pedersen


Sjøl om han e ordfører eller ei - så skjønne han kanskje at et hus me onga uten foresatte føre te problem? Han som sjøl e far skjønne da væl at enkelte kræve mer enn andre? Vi som ijt e hverken bona eller ordførara har heldigvis vætte i behold å skjønne at det hær må vi prøv å unngå me næbb å klør!!! Nok elendihet som det ha verre i Børsa no!


 Skrevet av: ???


ty først vi kain årn en plass dær ungdomman vår sjøl kain få vårrå! førri vi bynje å ta inn unge i fra ainna land..


 Skrevet av: .....


det vart bætre itn nå ungdomshus utavde så kåffer ska innvandreran få det???


 Skrevet av: gel


Tar med mæ jentan mine å flytte fra børsa æ da! Det var det flere familier på sandmoen som gjorde, og det med god grunn! Synet asylsøkere/innvandrere har på Jenter, norske lover og regler er jo skremmende! Nei Husby! Ta til vett no!!!


 Skrevet av: mamma


hmmmm.....itntresant menneskesyn...........


 Skrevet av: innflytter


E d mang rasista i Børsa? Sjer sånn ut på skrivinga her. Ungdommer uten foreldre kan vel være jenter også? Snille, velloppdragne og pene jenter. Kanskje et håp for fler som har skrevet her da? Kanskje det blir ungdomshus også da? Dæm må jo få et fritidstilbud derre ungan som kjæm. Vi starter forening for asylsøkere og et flerkulturelt felleskap....kæm blir med?


 Skrevet av: Pengemaskin


Pengemaskin: ellers takk du!


 Skrevet av: neei


kjæm te å ødelegg hele børsa ! ! ! e det her en spøk ?


 Skrevet av: verste æ har hørt !


NEI TAKK


 Skrevet av: KISSI


Skauns ungdommer er jo selv kjent i hele Tr.heim for å kjøre rundt, på jakt etter litt slåssing - tror ikke vi er særlig mye bedre enn de stakkars folka som har vokst opp midt i krig, fordervelse og mishandling. Flau over å være skauning når alle er så utrolig egoistiske. G20


 Skrevet av: Calle K


Så det er greit med asylmottak, bare det ikke kommer til Skaun, for der bor "jeg"? Hvorfor tror dere disse ungdommene kommer til Norge? Navlebeskuende rasister, det er det dere er. Hvis det er slike holdninger dere gir barna deres, så er det fint om dere bare flytter ja. Vi trenger dere ikke.


 Skrevet av: Børsa


Tror de fleste av oss vil hjelpe folk i nød...samtidig er det ingen av oss som e like gira på å få eksempelvis 20-30ungdommer i et og samme bygg som nærmeste nabo når dem kjem fra krig og nød - uansett hudfarge. æ har i hverfall protestert på å få en gjeng vanskeligstilte ungdomma fra Verdarn som nærmeste naboa. dem har helt sekkert stjert sykkeln min på tur t fæst!!!!!!!!!!!!!!


 Skrevet av: Asyl


Forstår at enkelte som blir naboer er litt skeptiske, men se det positive for kommunen da. Det følger penger med asylkøkere, og penger er noe Jon P og Skaun kommune trenger. Dere ungdommer må iallefall forstå at da blir det mere penger til undomsklubben og kanskje eget ungdomshus. Kanskje noen av disse flyktningene er interesert i motorsport, ja da drypper det nok noen kroner på det nye motorsportssenteret også? Alt i alt mest positivt med flyktningemottak.


 Skrevet av: Pengemaskin


Positivt eller negativt. No må pengemaskina slutt å drøm. Kommunen får slett ikke råa t nå ungsommshus fordi om asylet bli en realitet!!!!!Tøys og tull!!! og så vidt æ forstår e det her et privat foreatak som kommunen ikke har nå økonomisk bindinga t???? men for all del. om d kjem millioner t ulike tiltak med et asyl, så e det positivt. men kem tru på det?????


 Skrevet av: no får du gi dæ!


bøgg det her i eggkleiva nemme laugen, da snur dæm. Kalt;)


 Skrevet av: ...


Siden du vil at vi som er i mot dette flytter, så regner jeg da med at du kjøper huset mitt til markedspris nå før dette asylmottaket kommer!? Eller du ønsker kanskje ikke å være nabo til noe slikt? Siden du helt sikkert ikke kjøper det, bruker du vel kanskje heller noe av pengene dine å dekker verditapet jeg må ta på boligen min for at du ønsker et slikt mottak? Naivt å tro at dette fører mye positivt med seg. God jul til alle med vett! Dere uten vett ønsker jeg ikke noe vel, siden Dere mener noe annet enn meg. Du tok kanskje den "Børsa"?


 Skrevet av: Re: Børsa


Är ni rädda för barn?


 Skrevet av: Söte bror


Uaktuelt!


 Skrevet av: Olle-Anders Dypvik


Eni med bror


 Skrevet av: Jan-Erik DypvikLegg til kommentar


Navn:
Kontaktinformasjon
Kontroll: Skriv inn tegnene Skriv inn tegnene du ser i bildet for godkjennelse.
kommentar:
 
For å unngå publisering av støtende innhold, har vi nå innført godkjenning av kommentarer.

De blir nå lest, før de blir godkjent og publisert. Vi leser igjennom jevnlig og publiserer godkjente kommentarer så fort vi kan.T2 Regnskap AS - Alt innen regnskapstjenesterTa kontakt på: