Siste kommentarer
til våre nyhetssaker:

Berit
Erik Evjen Høyvik
Jon Olav
Elin
Øyvind Neeraas
Orkdal
 
Ledig
 


Samarbeid for arbeid

Skrevet 02.05.2010 09:51 - Lokale saker


Karianne Tung fra Sør-Trøndelag Arbeiderparti var dagens hovedtaler.

 

Det ble et innholdsrikt og allsidig program på Tangen 1. mai.

 

Tradisjonen tro, startet dagen med flaggheising, før frokosten ble inntatt innendørs. I det sure været var det om og gjort å ikke være ute lenger enn nødvendig.

 


Odd Harald Fossland og Steinar Johnsen var flaggheisere.

 


Det var såvidt forsamlingen trakk utendørs i regnbygene.

 

Etter frokost og hyggelig prat, var det tid for det offisielle programmet. Det ble høytid da partiveteran Birger Klokkerhaug ble utnevnt til æresmedlem av Det Norske Arbeiderparti.

 

Dagens hovedtaler var Karianne Tung fra Sør-Trøndelag Arbeiderparti. Hun er komiteleder for videregående opplæring i fylket vårt. I talen la hun vekt på at 1. mai er en internasjonal solidaritetsdag. Vi må ha et større perspektiv enn vår egen horisont. Tung fortalte levende fra sitt opphold i Uganda. I tillegg pekte hun på at de rettighetene vi har i vår velferdsstat, ikke er noe vi kan ta for gitt.

 


En engasjert rissværing.

 

Arne Morten Lundhaug Johnsen fra Børsa er leder av Skaun SV. Arrangøren, Buvik Arbeiderlag, legger vekt på å bygge allianser på venstresida i norsk politikk. Arbeiderbevegelsen er mer enn Arbeiderpartiet.

 

Lundhaug Johnsen tok tak i slagordet for årets 1. mai: Samarbeid for arbeid. En viktig kampsak for SV er likelønn og kampen for rett til heltid. Slik det er i dag er det mange, og da spesielt i omsorgssektoren, så må ta til takke med deltidsstillinger. Og den siste ukes lønnsforhandlinger viser at kampen for likelønn bare må fortsette.

 


- AP og SV har hatt et godt samarbeid de siste tre årene, skryter Eivind Stende til Arne Morten Lundhaug Johnsen. 

 

En som kanskje imponerte aller meste, var leder i Skaun AUF. Audun Otterstad holdt en annerledes appell for dagen. Han tok oss med til år 2029, hvor han reflekterte over hva vi har fått til i Skaun siden 2010. En bedre lærlingeordning, Skaun som en spydspiss i arbeidet for økologisk mat, samarbeid på tvers av bygdegrenser på alle fronter, og med en arbeiderpartiordfører som sitter i sin tredje periode på rad: Siri Grøttjord.

 


Audun Otterstad er et politisk talent. Han er leder i Skaun AUF og nestleder i Sør-Trøndelag AUF.

 

Også Hugo Sandoval fra partiet Rødt var invitert til å si noen ord. Egentlig skulle han ha vært i Cuba for å tale der, men når det ikke ble noe av, syntes han det var stas å få hilse på sine kamerater i Buvika. - Det er viktig at arbeiderbevegelsen holder sammen. Som fylkestingspolitiker fortalte han at han spesielt er opptatt av integreringssaker.

 


Cubaner og buviking: Hugo Sandoval.

 

Det var et lurt trekk av Buvik Arbeiderlag å invitere lokalpolitikere fra andre parti enn sitt eget. 1. maiarrangementet på Tangen er en sjelden mulighet for politisk engasjerte skauninger til å møtes og for å prate politikk utover sakskartet på rådhuset. Oppmøtet de siste årene (ca. 30 i år) viser at det kan være lurt å tenke nytt, og det har arbeiderlaget gjort.

 

La oss håpe de tør å gjøre det neste år også.

 

Her er flere bilder fra Tangen 1. mai:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Espen Tørset


Til toppen

Del denne artikkelen på 
Legg til kommentar


Navn:
Kontaktinformasjon
Kontroll: Skriv inn tegnene Skriv inn tegnene du ser i bildet for godkjennelse.
kommentar:
 
For å unngå publisering av støtende innhold, har vi nå innført godkjenning av kommentarer.

De blir nå lest, før de blir godkjent og publisert. Vi leser igjennom jevnlig og publiserer godkjente kommentarer så fort vi kan.T2 Regnskap AS - Alt innen regnskapstjenesterTa kontakt på: