Siste kommentarer
til våre nyhetssaker:

Berit
Erik Evjen Høyvik
Jon Olav
Elin
Øyvind Neeraas
Orkdal
 
Ledig
 


Tviler på framtida

Skrevet 14.08.2010 16:04 - Nyheter

 

Hele 47 prosent av landets bønder tviler på at gårdsdriften deres vil overleve.

 

Det kommer fram i Riksrevisjonens rapport om landbruket.

 

Hele 81 prosent av dem som er pessimistiske, framhever dårlig lønnsomhet som den viktigste grunnen til de dystre framtidsutsiktene, skriver Nationen.

 

Halvparten av bøndene som ser på nedleggelse som et sannsynlig alternativ, framhever ubekvem arbeidstid og lite fritid som en årsak til valget.


Anbefaler ikke arvingene å overta

Ifølge tall fra Norsk Bygdeforskning som Nationen tidligere har omtalt, sier 59 prosent av norske bønder at de ikke anbefale neste generasjon å ta over gården. En av grunnene til dette er at man er avhengi av jobb ved siden av, for å overleve.

 

— Når du sliter med lønnsomheten, kompenserer du med å jobbe mer på eller utenfor gården. Det medfører lite fritid, og du føler ikke at du får igjen for det du legger ned av arbeid. Da blir terskelen høy for ungene for å overta og for å anbefale ungene å ta over gården, sier generalsekretær i Norges bondelag Per Skorge til Nationen.

 

 


Til toppen

Del denne artikkelen på 
Legg til kommentar


Navn:
Kontaktinformasjon
Kontroll: Skriv inn tegnene Skriv inn tegnene du ser i bildet for godkjennelse.
kommentar:
 
For å unngå publisering av støtende innhold, har vi nå innført godkjenning av kommentarer.

De blir nå lest, før de blir godkjent og publisert. Vi leser igjennom jevnlig og publiserer godkjente kommentarer så fort vi kan.T2 Regnskap AS - Alt innen regnskapstjenesterTa kontakt på: