Siste kommentarer
til våre nyhetssaker:

Berit
Erik Evjen Høyvik
Jon Olav
Elin
Øyvind Neeraas
Orkdal
 
Ledig
 


Gode tekster siden 1935

Skrevet 21.11.2010 21:01 - Lokale saker


Espen Tørset er redaktør for sin andre utgave av Jul i Trøndelag.

 

Jul i Trøndelag er nå i salg.

 

Julebladet har kommet ut siden 1935, og bladet er en stolt og viktig tradisjon for Trønderlaget. Sammenslutningen for mållagene i Nord- og Sør-Trøndelag setter mye inn på at trønderne skal få godt lesestoff på nynorsk til jul.

 

- Jeg tror leserne kan glede seg over mye variert stoff også i år, sier Espen Tørset, som nå har redigert sitt andre juleblad.

 

- Dette er et blad for alle. Etablerte forfattere som Arild Bye, Ingelin Røssland og Ingrid Storholmen kan leses side om side med mer ukjente skrivere. Kanskje treffer de sistnevntes tekster leseren like godt som den mer erfarne? Det viktigste er ikke hvem som skriver, men at leseren finner tekster som kan engasjere og som setter en i den rette julestemningen, sier børsværingen.

 

- Men jeg må innrømme at jeg gleder meg ekstra stort over nye stemmer, som får muligheten til å møte et publikum. Maria Melby fra Orkdal og Tord Talmo fra Trondheim er gode eksempler på det, smiler Tørset.

 

Dikt, noveller, artikler og kryssord er ingredienser som har fulgt Jul i Trøndelag i alle år. Slik er det også i 2010. For mange blir det ikke jul uten at julebladet er i hus. Slike blad er etter hvert blitt sjelden vare, og derfor er Tørset glad for at Trønderlaget holder tradisjonen i hevd.

 

- Her kan du lese om færøysk litteratur, grauten på Grut, Hjallis, Kristoffer Uppdal og Anders Hovden, bare for å nevne noe, lokker redaktøren som synes at arbeidet med julebladet er en svært takknemlig oppgave.

 

Bladet selges på Amfi og OTI på Orkanger, av diverse bokhandlere i Trondheim, samt medlemmer av Skaun mållag. Og om noen skulle få problemer med å få tak i bladet, er det bare å ta kontakt, sier Espen Tørset.

 

 

Truls Lereggen


Til toppen

Del denne artikkelen på 
Legg til kommentar


Navn:
Kontaktinformasjon
Kontroll: Skriv inn tegnene Skriv inn tegnene du ser i bildet for godkjennelse.
kommentar:
 
For å unngå publisering av støtende innhold, har vi nå innført godkjenning av kommentarer.

De blir nå lest, før de blir godkjent og publisert. Vi leser igjennom jevnlig og publiserer godkjente kommentarer så fort vi kan.T2 Regnskap AS - Alt innen regnskapstjenesterTa kontakt på: