Siste kommentarer
til våre nyhetssaker:

Berit
Erik Evjen Høyvik
Jon Olav
Elin
Øyvind Neeraas
Orkdal
 
Ledig
 


Berget sykehjemsplassene

Skrevet 09.12.2010 16:35 - Nyheter

Flertallsgruppa snudde.


Rossvollheimen i Børsa: Ingen sykehjemsplasser legges ned i 2011.

 

De seks sykehjemsplassene på Rossvollheimen som ble foreslått nedlagt i er fredet i minst ett år til.

 

Flertallsgruppa (SP, FrP, H og Krf) i kommunestyret gjorde endringer på det opprinnelige budsjettforslaget som ble stemt gjennom i formannskapet. Det betyr at det ikke legges ned sykehjemsplasser i 2011.

 

- Det er en del faktorer som gjør at vi valgte å se på dette på nytt. Vi velger å ikke gjøre noen omstillinger i 2011, men skal se på helse og omsorgsplanen til neste år, sier ordfører Jon P Husby.

 

Lars Arne Pedersen (AP) frykter alikevel at det blir nedtrapping av tilbudet allerede til neste år:

 

- Rossvollheimen er fredet i 2011, men jeg frykter en nedtrapping av tjenestetilbudet allerede neste år og at dette blir gjennomført i 2012, sa han på kommunestyremøtet.

 


Lars Arne Pedersen er skeptisk til politikken rundt Rossvollheimen.

 

Eiendomsskatten fases ut som planlagt for enebolig, men eiendomsskatten for verker og bruk videreføres.

 

Ole Elling Aarvik var den eneste som stemte mot dette, mens Lars Arne Pedersen mener politikerne er uforsvarlige når de ikke henter inn eiendomsskatt.

 

- Jeg tør å påstå at det er uforsvarlig politikk å ikke utnytte de mulighetene stortinget gir oss gjennom eiendomsskatten. Her har vi mulighet til å øke velferdstilbudet for hele kommunen, sa han.

 

Feieravgiften endres fra neste år.

 

Det blir en økning på fem prosent i satsene, men ny praksis blir at hver husstand må betale stykkpris for den tjenesten de får levert. 

 

Ellers så merker vi oss at det ikke er satt av nevneverdig med penger til investeringer i budsjettet for 2011. Det var kun Lars Arne Pedersen som tok opp problemene rundt de nødvendige investeringene i kommunen, da han tok opp problematikken rundt skolestrukturen. Ellers var forsamlingen meget stille om det temaet.

 

- Jeg er godt fornøyd med at vi får videreført et godt driftsbudsjett, der vi fortsetter med et godt tjenestetilbud og faktisk får en økning innen skole. Det er et godt budsjett, sier ordfører Jon P Husby.

 

 

 

Truls Lereggen

 

 

 

 


Til toppen

Del denne artikkelen på Så bra! da.


 Skrevet av: kjellLegg til kommentar


Navn:
Kontaktinformasjon
Kontroll: Skriv inn tegnene Skriv inn tegnene du ser i bildet for godkjennelse.
kommentar:
 
For å unngå publisering av støtende innhold, har vi nå innført godkjenning av kommentarer.

De blir nå lest, før de blir godkjent og publisert. Vi leser igjennom jevnlig og publiserer godkjente kommentarer så fort vi kan.T2 Regnskap AS - Alt innen regnskapstjenesterTa kontakt på: