Siste kommentarer
til våre nyhetssaker:

Berit
Erik Evjen Høyvik
Jon Olav
Elin
Øyvind Neeraas
Orkdal
 
Ledig
 


Gode historier

Skrevet 22.12.2010 23:03 - Underholdning

 

Nye historier fra 7. trinn på Børsa skole.

 

Martin har skrevet denne fine juleteksten:
 

Jul

Vi drar ut i skogen med traktor så leter vi etter tre fine juletrær. Et til farfar, et til onkel og et til oss. Så merker vi trærne med en gul plastpose. Så drar vi hjem. To tre dager før jul drar vi ut med onkel, farfar, Petter, Jo, og meg. Så skjerer vi de ned, julætrerne. Så legger vi dem i tilhengeren og kjører hjem. Så bestemmer vi hvem som skal ha juletrærne. Farfar skal ha det minste onkel og Marte skal ha det som er fint for et hjørne.Vårt og farfar sitt tar vi i kjelleren å setter vi de i en balje med vann. Vi tar opp vårt juletre og setter det i foten sin. Vi fyller på vann så henter vi julepynten.  Først sjekker vi toppen på treet.Hvis ikke spiret passer kutter vi av en bit.Så putter vi på juletrelys, kuler,flagg og glitter.Så pynter vi huse med nisser,lys og glitter.Så tar vi ned gavene fra mamma og pappa sitt rom å legger de pent under juletreet. Så går vi til farfar og henter gavene og han.
 Runar
har gitt oss denne julenøtta:
 
Julehandel
 
Jeg våknet en morgen. Jeg kledde på meg og spiste mat. Det var lillejulaften og vi var seint ute med julehandelen. Huset var pyntet med nisser, engler og hjerter. Det var så rent at jeg nesten kunne se speilbildet mitt i gulvet. Så hørte jeg mamma rope: - Da kjører vi! Vi kastet på oss klærne og kjørte i en svart Opel ned veien. Det var mye kø og vi hadde det travelt. Vi stoppet utenfor City Syd. Vi var heldigvis tidlig ute og sikret oss en bra parkeringsplass. Nesten alle butikkene i Trondheim var pyntet med lys og glitter. Det var ikke akkurat varmt ute. Butikkmannen gikk til dørene og skrudde på noen rare greier ved dørene. Dørene føk opp. Først gikk vi inn på sportsbutikken og kjøpte jakker og bukser. Så gikk vi inn på Clas Ohlson og kjøpte verktøy til onkel. Jeg stoppet ved gullsmeden. Fremst i utstillingsvinduet var det et stort diamantsmykke. Det lyste opp hele butikken. Det var også noe grønt i vinduet, det lignet ikke julepynt. – Kommer du snart? Spurte mamma. – Jeg kommer nå, sa jeg. Da vi hadde handlet ferdig, gikk vi inn på Egon og kjøpte pizza og brus. Etter en halv time var vi ferdige.. Vi kjørte hjem. Om kvelden lå jeg i sengen og tenkte på diamantsmykket. Neste morgen, skrudde jeg på radioen og hørte dette: - Gullsmeden er ranet og politiet forsker på saken. Den mistenkte har også etterlatt seg en grønn tøybit.
 
Hvem har tatt diamanten?

 

 


Blide jenter!

 

Mailinn har skrevet dette fine diktet:

 


Dikt!<33

 
 
Julen, julen kommer nå, hva er det vi venter på?
Gaver og presanger jeg kan ikke vente!
Rive opp papiret og bli glad!
Jeg ønsker meg en tv eller kanskje en cd.
Riv opp papiret og håp og ønsk at du får det du vil ha.
 
 
 
Til slutt presenterer vi en fin tekst som Jorunn, Anna og Beti har skrevet sammen: 
 
 

Den skumle drømmen
 
Jeg lå i senga mi og tenkte på de gode pepperkakene jeg og lillesøsteren min, Sofia lagde i går kveld. Lufta i rommet var tung og tett. Jeg kavde meg opp fra senga og satt bena i det kalde gulvet. Så gikk jeg for å ta meg litt vann.
I det jeg skrudde av kranen hørte jeg et skrik ovenfra.
Jeg skvatt til og mistet glasset i gulvet. Så hørte jeg skriket igjen og det kom nærmere og nærmere.
Jeg kjente at jeg skalv på hele kroppen når jeg sakte, sakte listet meg opp trappa. Da jeg kom opp sto jeg helt stille og lyttet. Etter noen få sekunder hørte jeg skriket igjen, og nå kom det fra stua.
- Sofia!? Er du der? Hvisket jeg høyt.
Jeg fikk ikke noe svar, så jeg listet meg inn i stua.
Der satt Sofia ved det fine, glitrende treet.
- Julegavene! Hikstet Sofia og så på meg med triste øyne. Julegavene, de er stjålet!
- Hva?! Ropte jeg forskrekket og så under treet.
Så hørte jeg noen skritt og noen som ropte navnet mitt.
Akkurat da våknet jeg og så at Sofia sto ved sengen min.
- Kom! Ropte hun. Vi må se om julenissen har vært her!
- Jada, sa jeg skjelvende og andpusten etter den fæle drømmen min. Jeg tok på meg noen varme sokker og fulgte etter henne til stua. Der lå alle julegavene under det fine, glitrende juletreet vårt.
Så hørte jeg noen skritt bak meg og hoppet rundt.

- God jul! ropte mamma og pappa og smilte varmt til oss.
 
 
Flere tekster kommer på lillejulaften!
 

Espen Tørset

 


Til toppen

Del denne artikkelen på 
Legg til kommentar


Navn:
Kontaktinformasjon
Kontroll: Skriv inn tegnene Skriv inn tegnene du ser i bildet for godkjennelse.
kommentar:
 
For å unngå publisering av støtende innhold, har vi nå innført godkjenning av kommentarer.

De blir nå lest, før de blir godkjent og publisert. Vi leser igjennom jevnlig og publiserer godkjente kommentarer så fort vi kan.T2 Regnskap AS - Alt innen regnskapstjenesterTa kontakt på: