Siste kommentarer
til våre nyhetssaker:

Berit
Erik Evjen Høyvik
Jon Olav
Elin
Øyvind Neeraas
Orkdal
 
Ledig
 


Kvelden før kvelden...

Skrevet 23.12.2010 19:37 - Underholdning

 

 

Her kommer tre juletekster fra elevene på Børsa skole, som kan sette oss i den rette stemningen dagen før jula ringes inn.

 

Vi starter i dag med Ole Aleksander, som har skrevet

 

Julenisse-tyven

 
Nå sitter jeg på skolen og tenker på alle julene jeg har vært med på.
 
Men det er en jeg husker spesielt godt.

 Det hele startet 24. Des.2006. Det begynte som en helt normal jul. Søskenbarnet mitt Lars lå over til meg. Vi våknet av at mamma sang god jul hele tiden. Jeg var så uthvilt at jeg sto opp, men Lars måtte sutre seg opp. Vi hadde lagt oss halv 8 for å kunne være lenge opp på julaften.
 
Så gjorde vi det alle bruker å gjøre, vi spiste frokost. Etter det måtte jeg i kirken og spille med korpset. Jeg ville hjem med en gang, men jeg fikk ikke. Heldigvis fikk jeg hjem i 5-tiden.

 Når jeg kom hjem var hele slekta mi til oss. Til middag hadde vi Lutefisk. Alle forsynte seg godt. Det var 9 barn til oss og alle ville åpne pressanger.
 
 Plutselig spratt det en stor tykk mann frem. Han hadde våpen. Han ropte jeg er julenisse-tyven og det sier vel alt. Han var det stikk motsatte av julenissen. Det var rett og slett et mareritt. Han hadde ikke noe skjegg magen var som en hel julegris. Hele nissen var et missfoster, drakten var en blanding av fengselsdrakt og julenissedrakt. Etter en stund truet han med våpenet!
 
Mer husker jeg ikke, men uansett.
 
God Jul !!!

 

 

 

Julie serverer oss denne:

 

Strømpemysteriet

Det er julaften. Jeg våkner tidlig, for jeg er så spent på hva jeg får i julegave. Jeg ønsker meg et kamera, men en ny cd-spiller går også bra. I kalenderen min er det bare en lapp. Lapp betyr stor gave som ikke får plass i kalenderen. Jippi! På lappen står det at gaven ligger på en fugleplass på kjøkkenet. Jeg hopper opp på kjøkkenbenken og leter oppå skapene. Der er den. Akkurat der, inni en lykt. Mamma trodde hun var smart nå, men jeg Elise klatremus fant den! Gjett hva det var inni gaven. Det var et nissekrus! Ikke akkurat det jeg ønsket meg, men okey. Jeg tar med meg kruset og julestrømpa ut i stua. Jeg skrur på julestjernene, lysestakene og lysene i juletreet. Så setter jeg meg i sofaen og skrur på tv-en. Jeg tar hånda ned i julestrømpa for å ta ut litt godteri. Da oppdager jeg at den er tom! Jeg snur julestrømpa på hodet, ingenting detter ned. Nei, nei, nei, nei, nei. Jeg springer og vekker mamma.
-Har du tatt godteri i strømpen min, spør jeg fortvilet?
-Ja, jeg gjorde det i går, svarer mamma.
-Men den er jo tom, roper jeg enda mer fortvilet.
-Få se, sier mamma og går ut av senga. Jeg snur julestrømpa opp ned for å bevise at det ikke er noe der.
-Er det godteri i de andre da, spør mamma.
-Har ikke sjekket, svarer jeg og springer for å sjekke.
-Det er ikke noe godteri her. Alle er tomme, roper jeg.
-For en katastrofe! Dette er forferdelig, roper mamma og springer for å vekke Ida. Jeg springer etter.
-Julestrømpene er tomme, roper jeg til Ida. Ida snur seg bort og ser flau ut.
-Æhh, jeg sto opp i natt og spiste opp alt godteriet, sier Ida. Jeg står bare og måper. Jeg visste at Ida kunne være slem, men så slem visste jeg ikke at hun kunne være.
-Vel da får jeg dra ned til bensinstasjonen å kjøpe litt godteri til Elise og Markus da, sier mamma og går for å kle på seg. Etter at hun har fått på seg noen klær går hun ut i garasjen, og starter bilen. Jeg er kjempesint og begynner å kjefte på Ida.
-At det går an å være så ond, sier jeg sint til Ida.
-Hvorfor gjorde du det?
-Jeg vet ikke helt, skriker Ida. Jeg er veldig lei meg.
-Ja det bør du være. – Dette er det verste du noen gang har gjort.
-Hva er unnskyldningen din nå da?
-Jeg har ikke noen unnskyldning, svarer Ida trist.
-Okey, det er bra, sier jeg. - Nå går jeg og ser på askepott.
 
 
 

 
Runar har skrevet og funnet opp


Julehistorien om Julenissen som fikk sin verste dag på 100 år!
 
Dette er dagen som julenissen frykter aller mest gjennom hele året. Han har fått beskjed om å levere gaver til alle barna på hele jorden som er over 7 mrd! Dette synes nissen er helt sykt. Selv om han har reinsdyr som kan fly, så betyr vell ikke det at han skal dele ut gaver, på sin bekostning til alle barn i hele verden? Å jo da, det mener Jesus, fordi han døde ett eller annet om gang i livet, som alle gjør. Men jaja, sånn er nå livet til rødnissen, altså en mann kalt julenissen.
Det er søndag kveld, den 24. desember uke, 51 og julenissen har ikke funnet på så mye som 3 mrd gaver engang enda. Han sitter på rommet og tenker på hvor mange gaver han enda har igjen å pakke inn. Plutselig kommer kona hans opp, og sa:
- Kom igjen kjære. Ikke ta det så tungt! Husk at du bare har igjen
4 378 353 212 (4 mrd) gaver å komme på å pakke inn enda! Og smiler!
- Jaja, men likevel. Tenk om du var den som måtte sitte i en stol, og grave inn 5 kg flesk hver dag! Tror ikke du hadde syntes det var gøy og sitte inne, mens du heller kan være ute å kaste snøball.
- Jeg er kona di! Slutt å snakk slik til meg ditt feite esel!
- Jeg slår opp! Jeg kan da ikke være kjæreste med ei kjerring som kaller mannen sin for ”feite esel”! Så fra nå av er det slutt!
- Fint! Jeg går!
Så gikk kona til julenissen, og dette syntes han var bra, for da trengte han ikke ha ei som passet på seg hele tiden. Så han begynte med å finne på hva han skulle gi de snille barna. Men det var ikke lett, for det var som regel kona som fant det på. Etter bare en liten halvtime, angret han på at han slo opp med sin livs kjærlighet. Han prøvde å ringe henne, men fikk ikke svar. Så fra den dag, kunne ikke julenissen dele ut flere gaver til de snille barna. Det er derfor foreldrene leier inn julenisser til å leke julenissen for han.

 

Vi kommer med flere tekster i morgen!

 

 

Espen Tørset


Til toppen

Del denne artikkelen på 
Legg til kommentar


Navn:
Kontaktinformasjon
Kontroll: Skriv inn tegnene Skriv inn tegnene du ser i bildet for godkjennelse.
kommentar:
 
For å unngå publisering av støtende innhold, har vi nå innført godkjenning av kommentarer.

De blir nå lest, før de blir godkjent og publisert. Vi leser igjennom jevnlig og publiserer godkjente kommentarer så fort vi kan.T2 Regnskap AS - Alt innen regnskapstjenesterTa kontakt på: