Siste kommentarer
til våre nyhetssaker:

Berit
Erik Evjen Høyvik
Jon Olav
Elin
Øyvind Neeraas
Orkdal
 
Ledig
 


Strålende jul

Skrevet 26.12.2010 11:49 - Underholdning


Akkurat nå har de en velfortjent juleferie, men i tiden før jul har 7. trinnet i Børsa skrevet tekster for Nabonytt.

 

 

Nye tekster fra Børsa skole!

 

7. trinnseleven Robin gir oss historien som heter

 

 

 

Hvor er gullsmykket!?


Jeg heter Miranda og er 14 år. Jeg bor i Trondheim og liker å bo der.
Jeg lå og sov og hørte noen merkelige lyder. Jeg tenkte hva kan det være. Jeg gikk ut av sengen og sjekket kalenderen. Det var sjokolade i den. Døra gikk opp og katten min Felina sto i døra. Hun hoppet opp i senga og snuste på puta mi. Hun mjauet og ville at jeg skulle stryke henne. Men jeg tok henne med ut av rommet og gikk ut selv. Jeg gikk i stua og så moren min rote i skuffen. Jeg spurte hva hun lette etter og svarte at hun lette etter lommeboka. Å nei! Vi skulle jo handle i dag. Jeg slengte på meg noen klær og sprang så fort jeg kunne ut av døra. Mamma og resten av familien min satt i bilen. Jeg hoppet inn vi kjørte av gårde. Når vi var framme gikk de inn i dyrebutikken for å kjøpe kattemat. Jeg gikk inn i gullsmed butikken. Jeg så et vakkert smykke av rent gull og hadde veldig lyst på det. Jeg tenkte at jeg bare kunne drømme om å få det. Jeg sa til moren at jeg ønsket meg det. Men hun sa nei. 2 uker senere dro vi tilbake og jeg gikk inn den samme gullsmed butikken. Men gullsmykket var borte. Jeg tenkte hvor er det. En uke senere var det julaften. Først dro vi i kirken. Så dro vi hjem og spiste julemiddag. En time senere pakket vi opp gaver. Da alle gavene var åpnet så jeg en siste pakke under treet. Den var godt gjemt. Det sto til Miranda fra mamma. Jeg åpnet den og der lå det vakre gullsmykket jeg hadde sett i butikken.
 -Mamma da, sa jeg, du lurte meg godt.
 
 

 

Tobias har gitt oss denne stemningsfulle teksten:

 

 
Jul
 

 


Du ligger i sengen og får ikke sove, du tenker på alt som skjer i morgen. Alle gavene som ligger under juletreet. Foreldrene tror at du bare kan legge deg sukkersøt under dyna, lukke øynene og sovne, slik er det ikke. Du tenker på hva du får i gave, hvem som gir deg det du ønsker deg og hvem som får mandelen i grøten, slike ting. Tankene flyter inni hode, som lava. Helt til du sovner, da flyter tankene stille bort , når du våkner er det jul.

 

 

 

Fra Lillian har vi fått denne fine historien:

 

Julaften!


Jeg våkner på morgenen av at mamma sier at vi skal spise en god julefrokost sammen. Jeg er spent som vanlig og springer ned den lange trappa og titter på juletreet som er fullstappet av pakker. Så hører jeg at de roper på meg for at vi skal spise frokost. Så sitter vi og spiser frokost. Når alle sammen er mette så setter vi oss og kikker på tv. Etterpå sier bestemor at klokken begynner og bli mange og at vi må begynne og kle på oss. Og det er da stresset kommer, uansett om vi har god tid. Når vi er ferdige og kle på oss klær så kommer det masse folk og vi setter oss til og spise ribbe, sosisser, grønnsaker og saus. Maten er god. Og nå kommer maset om og åpne pakker. Plutselig banker det på døra og nissen kommer inn med pakker til oss og vi sitter og pakker opp dem. Sent begynner det og bli, og natten kommer og vi får beskjed om og legge oss.    
God natt.
 
 
Nye tekster kommer i morgen.
 
 
Espen Tørset

Til toppen

Del denne artikkelen på 
Legg til kommentar


Navn:
Kontaktinformasjon
Kontroll: Skriv inn tegnene Skriv inn tegnene du ser i bildet for godkjennelse.
kommentar:
 
For å unngå publisering av støtende innhold, har vi nå innført godkjenning av kommentarer.

De blir nå lest, før de blir godkjent og publisert. Vi leser igjennom jevnlig og publiserer godkjente kommentarer så fort vi kan.T2 Regnskap AS - Alt innen regnskapstjenesterTa kontakt på: