Siste kommentarer
til våre nyhetssaker:

Berit
Erik Evjen Høyvik
Jon Olav
Elin
Øyvind Neeraas
Orkdal
 
Ledig
 


Ønskjer ruskonsulent i 100 % stilling

Skrevet 04.02.2011 17:08 - Nyheter

 

Årets første HOKU-møte førstkommande tysdag har den ruspolitiske handlingsplana for 2010-2013 som ei hovudsak.

 

Eit av forslaga frå arbeidsgruppa bak plana, er å opprette ei 100 % stilling som ruskonsulent i Skaun kommune. Dette skal inn i budsjettet for 2012. Pengane skal omdisponerast frå NAV Skaun (250 000 kroner) og frå Psykisk Helse (250 000 kroner).

 

Eit anna forslag er at 10 000 kroner skal brukast til å skilte dei områda som skal definerast som rusfrie soner. Det er Skaun rådhus, Skaun ungdomsskole (ikkje samfunnshuset, barneskolane og Grønneset friluftsområde.

 

Arbeidsgruppa som har jobba med plana er Reidar Hovtun (Krf), Nina Gjersvold (NAV Skaun), Gøril Rognes (Psykisk Helse), Helge Hatlevold (kommunelege) og Odd Harald Fossland (lensmannsbetjent).

 

Espen Tørset

 


Til toppen

Del denne artikkelen på Skilte rusfri område? Det har vel alltid vært rusfritt på skolene og rådhuset? Grønneset er vel ok med skilt men er det virkelig nødvendig på de andre stedene?


 Skrevet av: kissi


Skal vedkommende bruke sin tid og krefter på å drive opplysning om ALLE rusmidler, inklusive alkohol, eller skal vedkommende, som de fleste som jobber med rus her i landet, drive å spre farlige løgner og skremselspropaganda om de "skumle narkotikaene" ? Og 10000 for å skilte rusfrie områder? 250.000 mindre til både NAV og psykisk helse for å opprette noe slikt? Skulle tro Skaun kommune satt på millioner av kroner i banken, men de gjør de ikke. De sliter med gjeld som andre kommuner, og såfremt ikke vedkommende stilling vil bli brukt til å fremme informasjon og sikker rusbruk, så er stillingen bortkastet. Dessverre er undertegnede stygt redd for at vedkommende stilling skal bli brukt til å spre de samme gamle løgnene som så mye annet. Alt annet enn saklig og faktabasert informasjon fører til mer misbruk og flere ødelagte liv. Sånn, nå kan alle ignorante starte flamewaren og nynne på sangen "we didnt start the flamewar" (google for de som ikke skjønner spøken)


 Skrevet av: Larsen


Vi har andre og viktigere ting å bruke penger på (feks. innen eldreomsorg).


 Skrevet av: per


Skremselpropaganda? Farlige løgner? Tror nok ikke Larsen her har særlig innblikk i hva de i rusfeltet jobber med, og hvordan de jobber. Dessverre så har nok Skaun kommune, som andre kommuner, rusmisbrukere som kunne ha hatt nytte av en ruskonulent. Her er det snakk om en person som blant annet skal sikre god oppfølging av behandling. Rusmisbrukere har som alle andre i kommunen rett til nødvendig helsehjelp. Det er da viktig at kommunen har en ruskonsulent som har oversikt over hvilke tilbud som finnes og som har den kompetansen som trengs for å hjelpe på best mulig måte. Enig i at kommunen har mange andre viktige ting å bruke pengene på også, men rusforebyyging blant barn og unge er noe det kan lønne seg å satse litt penger på. Om man kan forhindre at noen få får et rusproblem har man ikke bare forhindret kriminalitet, personlige problemer, familieproblemer, helseproblemer, pårørende problematikk osv osv, men kommunen har da også spart en del penger (økonomisk sosialhjelp, behanlding, helsehjelp osv osv), som kan brukes til andre ting. Jeg synes det er merkelig at ikke kommunen har opprettet en slik stilling tidligere, da det absolutt er behov for det!


 Skrevet av: Marie


Jauda Per viktigere syntes æ var litt å ta i.Joda det e eldre i dag å det blir det og frmmover jau.Da d e sagt e det håpløst att det her i d store å hele skal bli ett problem fårstår mæ itj på di som må sitte å fyre å stikke sæ runt i bygda få di bort!!! syntes att di som skaper det her kan betale får morroa.


 Skrevet av: kjell


Det er vel nok informasjon om faren ved bruk av rusmiddler i samfunnet fra før av om ikke kommunen skal bruke hundretusener på en konsulent. De som vil ruse seg gjør det uansett hvor mye penger som blir sløst bort. Politikerene vårres klarer sikkert å finne på noe annet idiotisk å bruke penger på. Det har de jo bevist ved flere anledninger tidligere. Det var ikke akkurat noe smakfull valgflesk det der nei.


 Skrevet av: pippi


Det er en kjent sak at de som jobber innen rusomsorg vil ha flere stillinger (diverse typer konsulenter/behandlere). Hva med å sette søkelyset på resultatene av deres arbeid ? Hvor mange blir kvitt sitt problem? Hvert enkelt menneske må ta ansvar for sitt eget liv, det tror jeg ikke de blir i stand til når de bare blir dullet med. PS: vet hva jeg snakker om.


 Skrevet av: per


Vil det da si at sånne arrangement som pubaften på kristindagan å går fløyten da? Det e jo på skoleområdet?


 Skrevet av: Hm?


teit å bruk pæng på nå sånt.. det e da mer eller minnjer rusfritt på dæm plassan alljerede, å når det først e nånn som drekk eller gjør nå annja på dæm plassan så bli det tatt hånd om rimeli fort. kanj itj skaun kommune la vær å innvester i idioti å heller tenk på nåkka viktig? eldreomsorgen for eksempel?


 Skrevet av: ung skauning


Smak på ordet ruskonsulent??? Ja æ tru vi træng en rus rådgiver i Skaun. Vi må få hjælp t å vælg. Ka ska en nykonfirmant vælg av alle tilgjengelige rus tilbud i kommunen? Kålles rus ska vi vælg når vi ska opp på arbeid igjen? Kålles rus e bæst for godt voksne? Kålles rus ska vi ta for itj å bli tatt i promillekontroll? Kålles rus passe bæst nå vi hi havna på Rossvollheimen? Kålles rus e d som føles likast og itj gi nå bakrus? Klar vi træng en konsulent t å hjælp oss med all di her valgan! Politikkeran går iallefall i surr å æ e sekker på at dæm træng en konsulent!


 Skrevet av: Rus eller rusa konsulent?


DeT er vel og bra med en ruskonsulent i Skaun Kommune...men vi foreldre med barn/ungdommer og "store"ungdommer i Børsa,Buvika,Viggja og Skaun må vårrå klar over at stoff blant våre unge er akseptert i mange sammenhenger."Voksne"skaffer både stoff og piller på bestilling.....Det er bra at kommunen engasjerer seg dette økende problemet i vår kommune men foreldre og pårørende må og på bane.Våkn opp hele Skaun kommune.Vi har et voksende problem blant våre unge.


 Skrevet av: JANNE


Ja, tyt øran te ungan foill av alkohol så dæm itj vælge sæ nå mer fornuftige rusmiddel som e minner skadelig. For aill del, la dæm gå på internett og finn ut at rød fluesopp inneholde kraftige hallusinogene russtoff og at dæm e 100% lovlig uten at dæm gjør no mer research enn det å ende opp på sykehus med magesjau å nesten ødelagte nyra og lever. Hurra Hurra for å tænk sjøl å itj slavisk føll det lovværket som e basert på kontroll å fascisme (sammenslåing av stat og bedriftsinteressa = fascisme). Veeeent litt, æ ment det omvendte sjølsagt. Fyfy for å slavisk føll det fascistiske lovverket og å itj tenk sjøl.


 Skrevet av: Gidameg Janne


Til Janne: Det problemet må dere som er foreldre ta opp med barna deres ! Uhørt å ansette egen "konsulent", det er som det er sagt tidligere her kommunen har nok av viktigereoppgaver å bruke penger på ....


 Skrevet av: Ellen


Rigtig Ellen.Les innholdet i innlegget mitt.Foreldre og pårørende....Våkn opp.


 Skrevet av: janne


Gi de dær pængan t natteravnan istede. Så kan dæm bli mer synlig og virk forebyggende. Ruskonsulenten ska vel vær på jobb fra 8-16, mens natteravnan e dær det skjer, innimellom i allefall.


 Skrevet av: Natteravnan da?


Til Marie: Uansett om denne konsulenten skal jobbe med rusmisbrukere eller å spre løgner og propapganda (noe 95% av alle innen rusomsorgen i Norge i dag gjør. Spør Arild Knutsen, han kan fortelle deg mye om det), så må man se på regnestykket som presenteres. 500.000 kr for å i all hovedsak guide folk med problemer i livet til rettigheter og andre instanser. Kunne ikke slike oppgaver heller ha vært plassert et annet sted (NAV f.eks) og pengene kunne ha vært benyttet på langt bedre ting. Jeg har vanskelig for å se for meg at 500.000 kr på en stilling i en kommune som skaun er hensiktsmessig. Og til Janne, er det ikke morsomt å tenke på at de fleste rusmisbrukere i Skaun er alkoholikere mens du hyler og skriker over "stoff" som jeg antar er din måte å si "ulovlige rusmidler/narkotika" på. Ja, de må passe seg så de ikke blir avhengig av stoff som er mindre farlig enn alkohol.


 Skrevet av: Larsen


Jada Larsen lite smart den setningen til Janne.Men fra spøk!!.Savner fårslag om konsulent til den gruppa som ikke legaliserer no som helst av det her som vil det beste får bygda i dag å i fremtiden.Blir da urett att det her skal få så mye pæng.


 Skrevet av: kjell


Æ nekte å vær med å finangsiere det her å.Det her får di ta på si ega kappe di som ikke ser att det går ann å ta ei rotbløyt ei helg å ferdig med det Hærregud!!!!.D e da så inn med demonstrasjoner i dag snart på tide vi begynner å kaste stein vi å.


 Skrevet av: Ikke rusa


Ja la nattravnan få pengene ,det var det beste forslaget hittil.MEN VI KAN SNAKKE TIL VI REVNER, POLITIKERNE GJØR UANSETT SOM DE VIL.......VI SNAKKER TIL VEGGEN MENS DE ANDRE LER AV OSS. Godt at vi tåler en støyt.


 Skrevet av: KISSI


Nattravne i skaun ja... Så serriøst det..! Spessielt at det kjæm 4 nattravne på go foten fæst i fossvang! Pass på att dæm mellom 20 å 70 år kjæm sæ heim. Å står dæm i skaun på fjortiss fæst så kan man stå å sloss bak dæm utn att dæm ragere. Mest optatt av kaffe! Da slår æ ett slag for svømmeundervisning eller nå anna lurt nå æ ja


 Skrevet av: L!


Ruskonsulent kan det vel være bruk for, men AP vil ikke støtte det nå. Vi trenger mye mer en som kan jobbe aktivt med de ulike problemstillinger vi har i ungdomsmiljøene. At vi igjen skal tappe det psykiske helsevernet for å få til ruskonsulent - smaker også dårlig! Pengene fra NAV Skaun må gjelde redusksjoner innen sosialhjelp - forstå det den som kan!


 Skrevet av: Lars Arne Pedersen


Trur du L må læs dæ opp litt i hvordan nattravnan ska funger. Dæm ska itj vårrå nå reservepoliti eller vakte! Utdrag fra http://www.natteravn.no Natteravnene er ikke et borgervern eller reservepoliti, og de blander seg ikke inn i uroligheter, men kontakter hjelp om nødvendig. Deres tilstedeværelse er ofte nok til å roe ned situasjonen.


 Skrevet av: Espen Lien PedersenLegg til kommentar


Navn:
Kontaktinformasjon
Kontroll: Skriv inn tegnene Skriv inn tegnene du ser i bildet for godkjennelse.
kommentar:
 
For å unngå publisering av støtende innhold, har vi nå innført godkjenning av kommentarer.

De blir nå lest, før de blir godkjent og publisert. Vi leser igjennom jevnlig og publiserer godkjente kommentarer så fort vi kan.T2 Regnskap AS - Alt innen regnskapstjenesterTa kontakt på: