Siste kommentarer
til våre nyhetssaker:

Berit
Erik Evjen Høyvik
Jon Olav
Elin
Øyvind Neeraas
Orkdal
 
Ledig
 


Festkveld på Skreddarhaugen

Skrevet 16.06.2011 20:09 - Kultur


Der det er hjarterom er det husrom som kjent, så deltakarane delte kvar krå, krakk og vedkasse i kjøken og stove, med dørgotten mellom som scene. Foto: Ove Magnar Holje.


Både sol og måne spelte på lag med sesongopninga på bygdamuseet i Skaun.

 

Denne junikvelden på Skreddarhaugen bruker å vere ein tradisjonell markering av at Onsdagskveld på Rossvoll tar sommarferie og at opent søndagsmuseum tar over.

 

Gråveret vart avløst av fin kveldssol og dei rundt førti som hadde funne vegen til Skreddarhaugen hadde måneformørking å gle seg til som neste oppleving.


Det muntre kulturinnslaget var det Tor Kvarsnes med gitaren og eit oppkomme av viser som sto for både før og etter kveldsmaten, og Ingrid Sjoner sto for styringa av programmet.  

 

Dagleg leiar Peer Taraldsen orienterte om årets Kristin på Husaby og gjekk omtrent tom for superlativ i skildringa av det vi har i vente av årets aktørar, frå Mari Boine til Einar Gelius, papegøya Kalle og martna med andre nye overraskingar.


Åresalet ga mange kjærkomne kroner til vedlikehaldet av museet og andre oppgåver, så den harde kjerna av museumsentusiastar med leiar Hallgerd Aune som primus motor, fortente alle godord dei fekk.

 

Kvelden vart avrunda med flott framføring av Skaunasongen.

 

Gerd Søraa/Espen Tørset


Til toppen

Del denne artikkelen på 
Legg til kommentar


Navn:
Kontaktinformasjon
Kontroll: Skriv inn tegnene Skriv inn tegnene du ser i bildet for godkjennelse.
kommentar:
 
For å unngå publisering av støtende innhold, har vi nå innført godkjenning av kommentarer.

De blir nå lest, før de blir godkjent og publisert. Vi leser igjennom jevnlig og publiserer godkjente kommentarer så fort vi kan.T2 Regnskap AS - Alt innen regnskapstjenesterTa kontakt på: