Siste kommentarer
til våre nyhetssaker:

Berit
Erik Evjen Høyvik
Jon Olav
Elin
Øyvind Neeraas
Orkdal
 
Ledig
 


Ordfører i fire nye år

Skrevet 16.09.2011 21:32 - Lokale saker


Klarte det igjen: Den trivelige og folkelige Jon P Husby (Sp) klarte på ypperlig vis å karre til seg ordførerposten. Her sammen med Reidar Krogstad (Sp) fra Skaun.

 

Jon P Husby (Sp) blir ordfører i Skaun i 4 nye år etter at Ap og Høyre er blitt spilt ut på sidelinjen.

 

Bjørn Hammer (Bl) blir ny varaordfører.

 

- Vi er strålende fornøyd og har fått meget god uttelling. Vi har skrevet under på en avtale fredag kveld, sier Bjørn Hammer som legger til at Krf også til slutt ble med i den nye koalisjonen som teller tolv mandater.

  

Den nye koalisjonen består av Sp, Bl, Sv, Krf og Frp.

 

En konklusjon må bli at Jon P Husby er en ringrev av rang innen politikken.

 

Etter hva Nabonytt har fanget opp, skal det være Sv som trakk seg fra et samarbeid mellom Ap, H, Krf og Sv.

 

Kommentar - spillet:

Et resultat det lukter svidd av. I tillegg synes det at personlig vinning langt på vei overgår selve politikken. Politiske skillelinjer er totalt fraværende eksempelvis i alkoholpolitikken og eiendomskatten.


For Sv synes det viktigere å støtte opp om Husby som ordfører enn en buvikordfører fra Ap. Politisk merkelig. På personlig- og geografisk plan mer forståelig. At Gimseng (Sv) går inn for Husby som ordfører kan ikke tolkes annen vei at person og bosted teller mer enn selve politikken.

 

Dette vil av mange velgere som tenker kun politikk og ikke personvalg oppfattes som et svik overfor hvilke saker Sv går på valg med. Der har Ap og Sv mye likt.  For Sv ble det nok for mye med både en ordfører (Ap) og varaordfører (H) fra Buvika.

 

At Hammer blir varaordfører er ganske så sikkert pga av at den nye koalisjonen er avhengi av "fienden" Buviklista for å sikre Sp ordføreren med minst 11 mandater. Hammer hadde en trump i ermet. Da Sv (med Gimseng/Tørset i førersetet) trakk seg fra Ap-koalisjon, ble plutselig Bjørn Hammer kongen på haugen der Høyre og Ap tidlig i forhandlingen hadde vist han en kald skulder.

 

Ved ettertanke kan det se ut som det faktisk er Buviklista, som i utgangspunktet så ut til å sitte helt alene på gangen uten venner, som sitter igjen som vinneren. De har varaordføreren og den nye koalisjonen kan være helt avhengig av de to BL-representantene for å få igjennom sine saker. Dette passer Hammer utmerket.

 

Ap derimot - sitter igjen som den store taperen. I opposisjon - uten ordføreren. Et utspill mot blant annet bygdelister i valgkampen kan vise seg å være sjebnesvangert! Ap, H og Buviklista kunne ha dannet flertall. Det endte med at Høyre ble sittende i gjen med Svarte-Per...

 

Dette kan også tolkes som en personlig seier for Hammer særlig overfor etterhvert erkefiende Lars Arne Pedersen (Ap). Sammen kunnne altså Ap, Høyre og Buviklista sammen tatt makta (tilsammen 11 representanter).

 

Men kanskje bondeparet Hammer/Husby blir en fin mix? Buviklista bukket inn der døra ble åpnet. Og stå utafor begge dørene hadde vært et uklokt valg. Venner må man ha uansett arene.

 

Plutselig ble Jon P Husby avhengig av Bjørn Hammer for å bli ordfører.

 

I lokalpolitikken er alt tilatt. Alt er også mulig. I Skaun.

 

AL

 

 

Debatten og kommentarene raser nå på Facebook. Her er noen av utspillene vi har fanget opp:

 

 -Det her kan bli rene harraballet det frykte æ.Trur æ fløtte te Trondhjæm å Rita æ..hehe

 

- dette ser ikke bra ut. Hva driver SV med?

 

- Hvaaa??? Sånt bør velgerne få vite FØR valget!

 

- tidenes merkeligste koalisjon..

 

- Lars Arne.... var det en liten tabbe av deg å gå ut så bastant mot Buvik lista før valget ? Fikk du ikke den midt i fleisen no?

 

- Synes det bli litt desperat at sv og senterpartiet går samen med frp. Selv om dette er lokslvalg bør man ha noen prinsipper......

 

- Når kommunepolitikk handler om posisjoner og ikke politikk ser jeg at man må enten engasjere seg fullt ut eller gi faen i hele hopprennet. Blir sjokkert. Velgerne blir latteriggjort!

 


Til toppen

Del denne artikkelen på Takk Gud for at jeg ikke rakk meg ivei for å stemme på BL. Makan til suppegjøker skal man lete lenge etter. Fikk meg en god latter når jeg hørte hva som er avtalt.


 Skrevet av: Finn


Huffamæ........


 Skrevet av: Per Latterlig


Fortsatt vil Lars Arne påstå at kommunevalg handler om poitikk. Nei det handler om personer og posisjoner. Og Skaun kommune er veldig spesielt. Hvor ellers i landet vil en kommune bli styrt av SP med støtte av ei bygdeliste, og et SV som er forlovet med FRP ? SP ledet av Jon P viser igjen at politikk i Skaun kommune er person fokusert og handler kun om posisjoner. Det største og viktigste beviset på at kommune valg er person valg er at SV og fru Gimseng selger sjela si til FRP... æ flire mæ kvækk ihjæl.


 Skrevet av: Politikk ????


Politisk såpeopera!Takk og lov at jeg ikke stemte på noen av de partiene som har kravla seg i posisjon, og ALDRI skal noen av dem få min stemme heller!! Velger


 Skrevet av: Velger


Kæm ha slukt ka? "Stakkars" Senterpartiet og lille "søte" SV må være både stinn og må regne med mageonde laaangt utover vækka som kjæm ætter all kamelslukinga..Det vi nå har vært vitne til er koalisjonen av et gammeldags overkokt supperåd!! Væl e det vcel fårikåltid, men... Guri mææææ vi e heldig i Skaun. Vi har politkera som har klare fine farga! Også nå ETTER valget...


 Skrevet av: Lykkelig velger...


Snakk om svik te velgeran sin da BL. E d virkelig mulig?????


 Skrevet av: Randi Leinum


Hehe.. Skaun Kommune, gratulere med valget:). SP, BL, SV, KRF & FRP.. Mildt sagt latterlig.


 Skrevet av: Oppegående


E d muuuuuulig ? Seriøst ???? Æ fløtte ut av kommunen !!


 Skrevet av: Nedbrutt :-/


Gratulerer til Jon P. Må minne om at senterpartiet ble det største partiet i valget med en markant fremgang. Arti å se at Nabonytt er har en klar politisk agenda, all den tid jeg trodde at det var en objektiv og upolitisk nettavis. Greit å vite at dette ikke er tilfellet.


 Skrevet av: Demokrati :)


Gratulerer til Jon P Husby og Bjørn hammer! Ønsker dere lykke til!


 Skrevet av: Glad og fornøyd


No har dem lurt dæ gott...haha. tru du bør ta et år med statsvitenskap i storbyn..for tru ike du helt skjønne ka politikk e fårr nå. At det går an!!!


 Skrevet av: herregud mildrid


Del kommunen! Buvika til Melhus og Skaun, Børsa og Viggja til Orkdal. Tvert!


 Skrevet av: splittelse


Latterlig lappskaus det lukter ille av! ALDRI mere skal min stemme gå til BL!!!


 Skrevet av: Håpløst


R.i.p. Politikk, Lenge leve trynefaktor og plassisme!


 Skrevet av: Kristoffer


Det var jo et merkelig utspill. Om du stemte BL bør du jo være storfornøyd. Etter denne koalisjonen er jo BL valgets store vinner. Her sitter de med varaordføreren og har mye makt. Flertallsgruppa er helt avhengig av BL sine stemmer. Det som skjer nå er at kommunens to største bygdelister SP og BL er helt avhengige av å samarbeide, noe som kanskje får dempet bygdestriden noe. Problemet i hele saken er at AP (les bygdestrid) har lagt føringer for samarbeid med BL. Igjen er det AP som ødelegger for seg selv, som for 4 år siden.


 Skrevet av: Re: håpløst


En AP-politiker skriver på Facebook at AP ikke inviterte FrP fordi de ikke selger politikken sin. Trenger man å selge politikken da, kan man ikke gjøre handler i lokalpolitikk, som i rikspolitikk? Enig i at AP ødelegger for seg selv.


 Skrevet av: Facebook-AP


At Nabonytt har en politisk agenda har vært tydelig i hele valgkampen. Objektivitet er vel det som skiller en nettavis fra en blogg...


 Skrevet av: Nils-Helge


Nabonytt har da nesten ikke hatt valgkampstoff. Va sikter du til?


 Skrevet av: Objektiv


Den ene bonkailln ætte den andre her - "bonlandet" tru æ vi kalle d hær gitt! Men, vi slæpp no han Pedersen på toppen da ... Halllleluuuujaaaaa for det!


 Skrevet av: Bønder


Det var bare to partier som gikk TILBAKE i Skaun ved valget: FrP og Buviklista. Ellers fikk også alle førstekandidatene på hver liste flest stemmer av egne velgere unntatt Jan Ole Sund fra FrP. Dette burde være hint om hva vwelgerne vil ha. FrPs velgere også, som stemte Sund ned fra førsteplass. Hadde det vært lov å stryke så hadde Skaun vært rustet til redelighet uten Sund i k-styret. Nå har begge taperpartienes toppkandidater manøvrert seg i posisjoner. Dette lover ikke bra.


 Skrevet av: Roger


Nå må du føge med i timen. Buvik lista og FRP ble valgets tapere, men Skaun SV foretrakk Buvik lista og Bjørn Hammer som vara ordfører i stede får å få AP med Lars Arne Pedersen som ordfører og H med Erik Fenstad som vara ordfører. Fru Gimseng foretrakk å samarbeide med 1 Buviking i stede for 2 Buvikinger. Det er bra politisk handtverk, og sikkert i tråd med SVs program. Kanskje på tide at flere forstår at kommune valg er personvalg og post nr. valg.


 Skrevet av: RE:RogerLegg til kommentar


Navn:
Kontaktinformasjon
Kontroll: Skriv inn tegnene Skriv inn tegnene du ser i bildet for godkjennelse.
kommentar:
 
For å unngå publisering av støtende innhold, har vi nå innført godkjenning av kommentarer.

De blir nå lest, før de blir godkjent og publisert. Vi leser igjennom jevnlig og publiserer godkjente kommentarer så fort vi kan.T2 Regnskap AS - Alt innen regnskapstjenesterTa kontakt på: