Siste kommentarer
til våre nyhetssaker:

Berit
Erik Evjen Høyvik
Jon Olav
Elin
Øyvind Neeraas
Orkdal
 
Ledig
 


Hva vet du om Skaun?

Skrevet 16.11.2008 18:26 - Underholdning

Per første januar 2008 bodde det 6326 personer i kommunen vår. 1664 av disse er mellom tjue og tretti ni år gamle, og utgjør den største befolkningsgruppa.


I 2007 ble det født 98 skauninger. Fire av disse var tvillingpar.


Det skal være mulighet for de fleste å finne seg en følgesvenn i kommunen. Antall kvinner og menn er nokså jevnt fordelt, med 3216 menn og 3110 kvinner.


Den som tjente mest i 2007 er tidligere landslagstrener i handball, Sven Tore Jacobsen med 2 698 085 kroner i skattbar inntekt. Dette er over en million mer enn første kvinne på skattetoppen. Lege Margareth Selsås hadde 1 419 467 i skattbar inntekt lønningsåret 2007. Det skal holde til smør på brødskiven det også.


I Skaun sitter Senterpartiet med ordføreren for andre periode på rad. Jon P. Husby og hans parti fikk 26, 7 prosent av stemmene ved forrige valg. Dette var nesten seks prosent flere stemmer enn det Arbeiderpartiet fikk.


Skauningene er heller ikke særlig villig til å bli med i det europeiske fellesskapet. Ved siste EU-valg stemte 64,5 prosent av velgerne mot medlemsskap. Valgdeltagelsen var forøvrig på 88,4 prosent av de 4231 stemmeberettigede personene.


Skaun kommune har et areal på 223 kvadratkilometer. Kommunen ble dannet i 1965 av de tidligere kommunene Børsa, Skaun og Buvik. Den gangen bodde det 3994 personer i kommunen vår. Siden den gang har kommunen opplevd fødselsunderskudd kun to ganger, noe som tyder på at vi trives i kommunen og at vi er produktive når kvelden setter inn.


Einar Tambarskjelve er mannen bak en gammel konflikt mellom Skaun og Melhus. Melhus har Tambarskjelve i kommunevåpenet sitt, mens enkelte skauninger mener han hører hjemme i Skaun sitt våpenskjold. Tambaskjelve bodde nemlig på Husaby. Skaun tok til slutt takke med bautaene Tambarskjelve ankret opp båtene sine i. Selv om det i de senere år er bestridet hva disse bautaene ble brukt til.


Har du flere nyttige eller unyttige opplysninger om kommunen, skriv gjerne inn i kommentarfeltet.

 

PS: Nabonytt er nysgjerrig på hva P står for i navnet til vår ordfører Jon P HUsby. Vi har gjort et  omfattende navnesøk på internett, men har så langt ikke vært i stand til å finne svaret. I alle offentlige registre står han bare oppført som Jon Husby. Vi utfordrer ordføreren til å gi oss svaret på dette. Alternativt om noen andre sitter med svaret.


TL


Til toppen

Del denne artikkelen på Det sies at d va 10 000 tilskuere i det første hopprennet i Marikollen på Viggja etter krigen. Stemmer dette? Nånn som hi mer info?


 Skrevet av: Hopprenn Marikollen


Mene at P'n te'n Litj Jon står for Peter!?


 Skrevet av: Marius


Kan ikke bry meg mindre!


 Skrevet av: Tempis


P'en står for PETTER. Egentlig skulle han ha brukt L som i LITJ!


 Skrevet av: jau


P'n står for Petter (etter hans far). Han heter Jon Husby, men da det er to stk som heter dette, ble Jon (også kalt Litj-Jon - pga den andre Jon Husby er 2 meter høg) hetende Jon P.


 Skrevet av: Harpet


P står for potet, truur æg.


 Skrevet av: Potet


Tru det står for Peis æ da med ;) ;)


 Skrevet av: Klara kuLegg til kommentar


Navn:
Kontaktinformasjon
Kontroll: Skriv inn tegnene Skriv inn tegnene du ser i bildet for godkjennelse.
kommentar:
 
For å unngå publisering av støtende innhold, har vi nå innført godkjenning av kommentarer.

De blir nå lest, før de blir godkjent og publisert. Vi leser igjennom jevnlig og publiserer godkjente kommentarer så fort vi kan.T2 Regnskap AS - Alt innen regnskapstjenesterTa kontakt på: